Red Bull Sana Sanasta: Suomalaisen freestyle rapin historiallinen huipentuma Helsingin Kaapelitehtaalla

Pepe Grillo ja Nitro esiintyvät Red Bull Batallassa.
Tunnelmaa tämän vuoden Red Bull Batallasta, jossa Pepe Grillo ja Nitro olivat vastakkain finaalissa Chilen Santiagossa.
Alfred Jürgen Westermeyer / Red Bull Content Pool

Historiallisessa tapahtumassa nähdään myös live-esitykset Arelta, Krisolta ja Rögeltä.

Suomalaisen freestyle rapin historiallinen tapahtuma, Red Bull Sana Sanasta, lähestyy nopeasti, ja järjestäjät ovat julkistaneet kilpailuun osallistuvat huippumc:t. Lauantaina 2. joulukuuta Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä tapahtumassa nähdään 16 finalistia, jotka taistelevat ensimmäisestä Red Bull Sana Sanasta -mestaruudesta.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat suomalaisen rapin kokeneet vaikuttajat: Gettomasa, Solonen ja Etta. DJ:n roolissa toimii Xmies, ja juontajana toimii suomalaisille tuttu Köpi Kallio. Illan aikana lavalle nousevat myös Are, Kriso ja Röge.

Red Bull Sana Sanasta -tapahtuma on osa maailmanlaajuista kilpailua, joka juontaa juurensa Etelä-Amerikasta nimellä Red Bull Batalla. Kilpailu on kasvattanut suosiotaan vuosien varrella, ja se on nyt saapunut Pohjoismaihin nimellä Red Bull Sana Sanasta. Tavoitteena on tarjota uusille kyvyille mahdollisuus esitellä taitonsa innokkaan liveyleisön ja kokeneen tuomariston edessä.

Kilpailuun valitut 16 finalistia ovat Hazard, Lurkki, Neljä2, Rakki, Tuuliviiri, Kos, Pure, Ironine, Anselmi, E.R.E., Tumma Ruusu, OLENLEO, Likidi, Kalkkis, $cartier ja Armas.

Tapahtuman tuomari Gettomasa, moninkertainen Emma-voittaja, on innostunut mahdollisuudesta olla mukana. Hän toivoo kilpailun nostavan battle rap -kulttuurin ansaitsemaansa arvostukseen Suomessa. Gettomasa kertoo, että battlaaminen on hänen mielestään olennainen osa hiphop-kulttuuria ja innoissaan siitä, että Red Bull Sana Sanasta -kilpailu tuo uusia, innovatiivisia elementtejä battle rapin rintamalle.

DJ Xmies, tapahtuman DJ, korostaa energian tärkeyttä freestyle rapin kisassa. Hänen tehtävänään on valita sopivat biitit kilpailijoille ja pitää yllä korkeaa energiatasoa koko tapahtuman ajan. Xmies uskoo, että DJ:llä on merkittävä rooli kilpailijoiden räppäämisessä korostaen, että DJ:n on osattava lukea niin yleisöä kuin kilpailijoitakin.

Kilpailun juontaja Köpi Kallio, tunnettu YleX:n aamuohjelman juontajana ja Putous-ohjelman osallistujana, odottaa tapahtumasta poikkeavaa kokemusta. Hän korostaa freestyle rapin olevan musiikillinen kuningaslaji ja aikoo luoda yleisölle unohtumattoman tunnelman Kaapelitehtaalle.

Kolmas tuomari, Etta, aikoo kiinnittää erityistä huomiota kilpailijoiden nokkeluuteen ja huumoriin. Hän odottaa näkevänsä kilpailijoilta hyviä läppiä ja vangitsevaa flow’ta.

Red Bull Sana Sanasta -tapahtuma tulee olemaan historiallinen hetki suomalaiselle freestyle rapille, ja katsojat voivat odottaa intensiivistä kilpailua sekä unohtumattomia esityksiä. Lippuja tapahtumaan on toistaiseksi vielä myynnissä Eventbritessä.

Tapahtuma järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla klo 19 alkaen ja ikäraja tapahtumaan on 18 vuotta. Illan aikataulu julkistetaan pian.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Red Bull Suomi (@redbullsuomi) jakama julkaisu