Rohkeita ja herkkiä sanoituksia — R&B-tulokas Inan aistikas debyyttialbumi on nyt ulkona

Kovan kuoren alla lymyillyt artisti ei arkaile enää.

Viime vuonna englanninkielisestä suomenkieliseen musiikkiin vaihtanut R&B-lupaus Ina ei aikaile julkaisujen kanssa. Viiden aikaisemmin julkaistun singlen tahdittama debyyttilevy on nyt julkaistu ja jo ensikuuntelulla voi todeta, että rohkeat ja herkät sanoitukset eivät ole turhaa mainosta levylle.

— Kun mä aloitin tän koko albumiprosessin ja suomeks musan tekemisen niin mä olin aika synkkä tyyppi, Ina kertoo tiedotteessa.

Uskaliaita ja hempeitä lyriikoita rakastavan artistin debyytin nimikkokappale Rakkaus asuu lakanois tiivistää albumin sensuellin teeman, mutta kätkee sisälleen mysteerin lakanoista. Sisustusintoilijana tunnetulla laulajalla on myös aavistus tämän päivän sisustustrendeistä sekä tietenkin levyn titteliä miettien tieto parhaista lakanoista.

— Musta tuntuu että tällä hetkellä on aika paljon eri tyylejä bohosta, siistiin skandinaaviseen Artek minimalistiuteen, mutta samalla ilotellaan väreillä. Sit on tää pieni osa niinku minä ketkä näpertää paljon ite ja elää oman elämänsä kullatussa bordellissa. Lakanoista ehdottomasti satiiniset jos nukkumista mietitään. Ja lateksiset sit muuhun käyttöön, esim. albumin kanteen.

Albumin tummanpuhuvilla 2000-luvun taitteen R&B:tä muistuttavilla kappaleilla haluttiin käsitellä syvällisiä tunteita, mutta niistä kehkeytyikin entistä rohkeampia ja herkempiä. Lopputuloksena mielenkiintoisimmaksi R&B-tulokkaaksi tituuleratun laulajan mukaan levystä kehkeytyi kuin hänen kertoma söpö ja seksikäs Disney-elokuva.

— Mutta sit tapahtu jotain mikä ei ollu mun suunnitelmissa yhtään ja mä menin ja ihastuin. Varsinki alussa ku leikki vielä vähän kylmää toiselle niin oli hyvä saada kirjottaa kaikki ne pehmeet tunteet ulos salaa, Ina jatkaa.

Vuosien varrella tapahtunut henkinen kasvu

Jhené Aikoa ja Kehlania suurimpina esikuvina pitävän artistin debyyttialbumi tiivistää sisälleen laulajan kasvutarinan oman arvonsa tuntevaksi seksikkääksi olennoksi.

— Albumi on samalla mun kasvutarina ulos kovasta kuoresta. Mä haluun myös juhlia sitä että naiset on ihan helvetin seksikkäitä ja voimakkaita, Ina kertoo.

Aikuistumisen myötä Ina on oppinut sen mitä jokaisen pitäisi osata eli rakastamaan itseään kaikilla mahdollisilla tavoilla pyytämättä sitä anteeksi. Inan tie oman arvonsa löytämiseen ei kuitenkaan ole ollut helppo, mutta varmasti sen arvoinen.

Itsensä rakastamisen oppiminen

Ina paljastaa ettei itsensä rakastamiseen ole mitään nopeata reittiä. Hänellä se tuli iän ja ajan kanssa sekä toistettujen rutiineiden ja itsekehujen saattelemana.

— Helppo startti on se että hoet itelles joka päivä että sä oot upee ja arvokas ja ansaitset kaiken hyvän mitä sä itekkin annat. Sit ei tuu enää ikinä tyytymään mihinkään. Tähän kuuluu isosti myös iltarutiinina se että kuuntelee kotona jotain lempibiisejä ja laittaa jotain sellasta päälle missä näyttää omasta mielestä ihan sika hyvältä ja tanssit vaikka peilin edessä ja mietit vaan et hitto, mä oon seksikäs.

Laulajan terveiset kuuntelijoille

— Haluun sanoo ensinnäkin kiitos! Te ootte mun polttoaine millä tää kone pysyy vauhdissa. You are the shit. Toivon että tää albumi antaa teille teijän oman bad bitch -peilihetken tai ainaki muutaman aika hyvän illan joko yksin tai ennen iltaa jonkun toisen kanssa.

— Uskon, että kaikille löytyy se oma biisi, koska tätä albumia lähti työstämään aika kylmä ja itsevarma itsenäinen nainen, mut sit se sekottuu yhtäkkiseen ihastumiseen, jään sulamiseen, alkuhuumaan ja intohimoon. Tää on todellakin yhen ihmisen tietyn ajanjakson ja kasvuntarina vaikka sitä ei heti ehkä ees tajuais.

Yksitoista raitaa sisältävän uunituoreen debyyttialbumin voit kuunnella alta.