Eksessiivistä juhlimista ja liiallista kuormitusta – Leo Luthando jakaa rankan kasvutarinansa

Leo Luthando poseeraa pitäen takkia toisella olkapäällä.
Leo Luthando on Rähinä Recordsin uusin kiinnitys.

Rähinän nuori räppäri käsittelee tuplasinkullaan itselleen tärkeää asiaa kahdesta näkökulmasta.

Nykyisin Lahdessa asuva 19-vuotias Rähinä Recordsin uusin tulokas Leo Luthando julkaisee tänä perjantaina kaksi kappaletta, jotka ovat hänelle henkilökohtaisesti lähellä sydäntä.

Musiikinteon ohessa artisti palaa myös pienen opiskelutauon jälkeen koulunpenkille ja rentoutuu asuessaan vähän matkan päässä Helsingin vilskeestä. Tulevaa julkaisua ennen päätimme kysellä artistilta hieman kuulumisia tuplasinkun tiimoilta.

Mistä tuplasinkun biisien kirjoittaminen lähti käyntiin?

– Molempien biisien kirjoittaminen alko vuos sitten syksyllä kun asuin vielä Espoossa. Biisejä oli mun mukana tekemässä tuottajina mun frendit Mikko Koivunen, Jaicus Harikko ja Jesse Rantasalo.

Uusia biisejä tulee kaksi ja niissä käsitellään samaa aihetta. Millä tavalla ne eroavat toisistaan?

– Tuplajulkaisun fokussingle Lumihiutaleet on kirjoitettu nuoren miehen sisäisestä kamppailusta oman itsensä kanssa, demoneita vastaan taistelemisesta ja mielenrauhan tavoittelusta. Kappaleet on molemmat mulle todella tärkeitä ja henkilökohtaisia. Toinen kappale Mitä vittuu on rankempi ja graafisempi versio tästä.

Onko jokin tietty sanoma, jonka haluat välittää kuuntelijoille?

– Molemmat biisit käsittelee tosiaan sitä kun olin juuri täysi-ikäistyttyäni päässyt systeemistä ulos ja edellisten vuosien kuormitus purkautui todella eksessiivisenä juhlimisena jopa siihen pisteeseen, että oma mielenterveys alkoi olla hilkulla. Toivon, että tää kappale luo porukalle olon, että jos just nyt on vähän vaikeeta jonkun asian tai esimerkiks Suomessa suhteellisen yleisen kaamosmasennuksen kanssa, niin on ihan täysin ok antaa lupa itselleen höllätä eikä suorittaa kaikkea väkisin.

Minkälainen fiilis on nyt, kun kappaleet julkaistaan?

– Jotenkin tosi odottava fiilis ja oikeestaan vähän jopa jännittää etenkin Mitä vittuu -kappaleen vastaanotto, koska se on astetta synkempi. Koen kanssa, että mun artistikuva on tähän mennessä ollut suhteellisen yksiselitteinen, niin nää kappaleet luo siihen aika paljon syvyyttä koko omaan artistikuvaani.

Luthandon edellisiin suosittuihin kappaleisiin kuuluvat muun muassa Miljoona Valoo, Tiloihin ja Ohikiitävää. Lyhyen teaserin uudesta Lumihiutaleet -kappaleesta voit kuunnella Rähinä Recordsin viimeisimmästä Instagram-postauksesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rähinä Records (@rahinarecords)