Rap kohtaa rockin Halkon uudella tuotannolla

Alex Kanerva

Halko ei halua lokeroitua yhteen genreen.

Hanna ja Rauha Halkon muodostaman Halkon evoluutio jatkuu singlellä Gasoliini, joka esittelee duon uudenlaista soundia yhdistellessään rock- ja rap-musiikin äänimaailmoja. Vaikka potkivaksi autotallirockiksi luonnehdittu biisi kuulostaakin menevältä ja huolettomalta, on sillä syvempikin merkitys.

Kaksikon mukaan lause ”En pelkää mitään niin paljon, kuin itseäni” kuvaa kappaletta täydellisesti. ”Gasoliini” edustaa sitä myrkkyä sisällä, jota eniten pelkää ja joka saa muuttumaan sellaiseksi ihmiseksi millainen ei oikeasti halua olla.

Siskoksilla on ollut jo jonkin aikaa työn alla heidän debyytti-EP:nsä, joka tulee olemaan kokonaan Afromikon tuottama. Edellisistä singlejulkaisuista ainoastaan viime kesän Kato nyt mä meen on tulossa mukaan levylle.

Klangi kysyi kaksikolta lyhyesti mikä innoitti heidät tuomaan musiikkiinsa rock-vaikutteita. Samalla kuullaan hieman tarkemmin siitä millaisista lähtökohdista duo lähti rakentamaan EP:tään.

Lähdette tuoreella sinkullanne selkeästi uuteen suuntaan musiikissanne. Mistä löysitte inspiraation rock-henkiseen soundiin?

Rauha: ”Ollaan aina kuunneltu rokkia. Mutsi on soittanu meille pienestä asti kaikkien rokkilegendojen musaa ja se on aina ollu osa elämää. Ehkä sitä on tavallaan arvostanu niin suuresti ettei oo uskaltanu astuu sinne puolelle aikasemmin. Ollaan käyty nyt monta lokeroa läpi ja aina puhuttu siitä että joskus tehdään jotain rokkikamaa. Viime kesänä sit päätettiin et paskat, miks ei.”

Hanna: ”Kyl mä luulen että tullaan tekeen vielä paljon muutakin, mutta tällä hetkellä tää tuntuu hyvältä ja omalta. Ei haluta jäädä johonkin tiettyyn lokeroon. Musiikki on kivaa, ei sitä pidä rajottaa.”

Levytitte hetken aikaa Rähinälle, jolle sainattiin samoihin aikoihin myös punkrock-henkinen lahtelaiskokoonpano Negatiiviset Nuoret. Kiinnostaisiko yhteistyö ryhmän kanssa nyt kun olette tulleet soundin puolesta lähemmäs toisianne?

Rauha: ”Todellakin kiinnostais, Negiksillä on hyvää settii!”

Hanna: ”Hahah joooo, olis hulluu!”

Teidän debyytti-EP:n pitäisi ilmestyä tänä keväänä. Mitä siltä on lupa odottaa? Onko sille vielä tiedossa nimeä tai tarkkaa julkaisuajankohtaa?

Rauha: ”Ei viitsitä vielä paljastaa nimeä, ihan varmuuden vuoks, kun meidät tietää niin se nimi saattaa muuttua tässä montaki kertaa haha! Mutta tää EP on ihan eri maailma verrattuna meidän aikasempaan tuotantoon. Alettiin tekee tätä sillä ajatuksella ettei oo mitään rajoja, eikä yritetä tehdä mitään tiettyä, jollain suunnitelmallisella aikarajalla. Annettiin sen vaan syntyä.”

Hanna: ”Aikataulut on pelottavia, koska ne ei koskaan pidä. Mutta mä haluun sanoo että oon nyt 99 % varma että pistetään se ulos pian.”

Kuuntele Gasoliini alta. Lyriikat löydät täältä.