Kapasiteettiyksikkö heittää ensimmäisen oman keikkansa vuosikausiin tulevana viikonloppuna Seinäjoella

Keikkaa on markkinoitu KY:n vuoden ainoana, mutta jääkö se sellaiseksi?

Viikonloppuna Seinäjoella on tiedossa poikkeuksellinen ilta Kapasiteettiyksikön kuuntelijoille, sillä ryhmä nähdään omalla keikallaan uudella ”jenkkityyliseksi” kuvaillulla stadionfestarilla. Andun, Tasiksen ja Uniikin muodostama kokoonpano toimii Seinäjoen OmaSP Stadion Festin pääesiintyjänä perjantaina 23. elokuuta.

Keikka voidaan nähdä jatkumona ryhmän viimevuotiselle comebackille, jolloin kolmikko julkaisi uutta materiaalia ja teki yhteiskeikkoja Fintelligensin kanssa Rähinän 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kesäfestareiden ja oman kirjan julkaisun jälkeen hiphop-pioneerien vuosi huipentui Helsingin Jäähallissa loppuunmyytyyn 20-vuotisjuhlashow’hun.

Edellisen oman täysimittaisen keikkansa ilman Elastisen ja Iso H:n tulitukea Kapasiteettiyksikkö teki vuonna 2012 Lahden Summer Up -festivaaleilla. Mikä saa ryhmän palaamaan nyt omin päin lauteille?

– Viime vuoden keikat oli niin kovia ja bändin sisäinen kemia tallella, niin päätimme että kun on tarpeeksi spesiaali keikka tarjolla, niin voimme harkita asiaa. Tulemme harvinaislaatuiselle keikalle livebändimme kanssa ja lupaamme tehokkaan tunnin täynnä nostalgiaa modernissa paketissa, Andu kertoo.

OmaSP Stadion Fest on markkinoinut keikkaa Kapasiteettiyksikön vuoden ainoana, kun taas Andu puhuu keikasta kertoessaan Kapasiteettiyksikön vuoden ainoasta festivaalikeikasta. Pelivaraa onkin ihan viisasta jättää, sillä kuluva vuosi on Rähinälle tärkeän Nosturin viimeinen. Olisihan se vähintäänkin erikoista, mikäli KY ei haluaisi ottaa legendaarista keikkapaikkaa haltuunsa vielä kerran Rähinä Livessä (olettaen, että traditio saa jatkoa)?

Niin tai näin, tulee perjantai olemaan astetta spessumpi Rähinä-diggareille Seinäjoella. Erittäin suurella todennäköisyydellä viikonlopun live on ainakin Kapasiteettiyksikön vuoden ainoa a) festarikeikka b) keikka Kehä III:n ulkopuolella ja c) ulkoilmakeikka!

Ennen Kapasiteettiyksikköä tapahtumassa nähdään omalla keikallaan muun muassa Elastinen. Lisätiedot tapahtumasta täältä.