Adi L Hasla julkaisee uuden EP:n – nimen inspiraationa on toiminut artistin oma suosikkialbumi

Lino Gilberto

EP muodostuu kokonaan ennenjulkaisemattomasta materiaalista.

Striimaushistoriaa tehnyt Adi L Hasla julkaisee uuden EP:n. Kaiken kaikkiaan viisi raitaa käsittävä paketti kantaa nimeä Rikastu tai kuole yrittäjänä.

Kuten jokainen läksynsä lukenut räppipää osaa päätellä, on nimen inspiraationa toiminut 50 Centin vuoden 2003 klassikko. Mutta minkälainen ajatus sen takana on?

– Kuulin jo nuorena, että tässä maassa yrittäjä ei voi rikastua. Yhdistin tuon lentävän lauseen sekä Get Rich Or Die Tryin’ -suosikkialbumini vibat ja siitä syntyi tää title, Adi L Hasla kertoo.

Levy on jyväskyläläislähtöisen artistin ensimmäinen isompi kokonaisuus parin vuoden takaisen Pieni punainen kana -albumin jälkeen. Edellisen pitkäsoiton ja tulevan julkaisun välillä Adilta on tullut muiden artistien projekteille tehtyjen fiittien lisäksi ulos useampikin single.

Kevät-singlestä alkunsa saanut, Kokonaan mun -kappaleen kautta Ei saada takasin meit -kappaleeseen päättynyt trilogia ei kuitenkaan ole osa uutta kokonaisuutta. Ne artisti aikoo ainakin tällä tietoa säästää kolmannelle albumilleen, joka on EP:stä huolimatta edelleen tulossa.

– Tämä oli vain hyvä hetki julkaista tällainen teemaprojekti kolmen viime singlen perään. EP:n biisit ovat ajankohtaista trap-soundia mun ja tuottaja Gas Gasin omalla twistillä. Projekti on kokonaisuutena varmasti ”räpein” mitä oon julkaissut.

Adi L Haslan mukaan levyn alussa on pari kieli poskella tehtyä kappaletta, kun taas lopusta löytyy kaksi vakavahenkisemmän viestin raitaa. Niiden väliin sijoitettu Money taas on oodi laskelmoidulle liiketoiminnalle.

Kaikkien kappaleiden tuotannosta vastaa helsinkiläinen Max Vuorinen eli Gas Gas. Tsekkaa kansi ja kappalelista alta.

01. Monopoli
02. Klondike
03. Money
04. 100KG
05. Kysyn Vaan