Kahdeksan vuoden odotus on ohi – Timo Pieni Huijaus julkaisee uutta materiaalia

Samuli Vienola

TPH:n odotettu comeback on totta.

Siitä huhuttiin pitkään ja sitä odotettiin hartaasti, mutta nyt se on virallista: Rähinä Recordsin kahdeksas veljes Timo Pieni Huijaus tekee paluun. Tulossa on siis kauan suunnitteilla ollut kolmas sooloalbumi.

Porvoolaislähtöisen artistin uuden projektin ensimmäisenä singlelohkaisuna toimii Kaatunut puu, jota lupaillaan väkeväksi näytöksi tulevasta. Kappale julkaistaan perjantaina 21. elokuuta.

2000-luvun alusta asti Rähinän piirissä ensin tuottajana ja sen jälkeen MC:nä vaikuttaneelta TPH:lta on aiemmin julkaistu kaksi sooloalbumia. Ensimmäinen niistä eli Emävale tuli ulos marraskuussa 2010, kun taas sitä seurannut Kaikki loppuu julkaistiin maaliskuussa 2012.

Edellisen kerran artistia kuultiin Spektin loppuvuodesta 2019 videon kanssa julkaistulla Myrkkyä-posseraidalla, jolla ovat mukana myös Ares, Brädi, Elastinen ja Uniikki. Sitä ennen paluuta enteilivät muun muassa fiitti Spektin La Vida Lokakuu -kappaleessa sekä vierailu WYK:n Hahmoterapia-raidalla, jonka toisena fiittaajana toimi Kalle Kinos.

Hiljattain Sony Musicille siirtyneestä Brädistä ja Kaiku Recordingsille uuden diilin tehneestä Spektistä poiketen Timo Pieni Huijaus jatkaa Rähinän artistina. Kaatunut puu onkin samalla TPH:n ensimmäinen Kaiku Entertainment -aikakauden julkaisu Rähinä Recordsilla.