PME Records kiinnitti salaperäisen YSI:n

PME Records

Tuoreella sainauksella on takanaan historiaa myös rap-artistina.

PME Records artistirosteri laajenee. Indielafkan uusin sainaus on artisti, dj ja multi-instrumentalisti nimeltä YSI.

YSI on helsinkiläisen Tuomas Soppelan kuratoima alusta. Monimuotoisen projektin puitteissa YSI:n kuvaillaan tekevän viipyilevää, meditatiivista ja jopa hengellistä musiikkia pop-estetiikan keinoja hyväksikäyttäen.

YSI:ä luonnehditaan levy-yhtiön tiedotteessa ”tunnetuksi mysteeriksi” Helsingin klubi- ja musiikkiskenessä. Vaikka YSI:llä ei olekaan omia aiempia virallisia julkaisuja, on hän kunnostautunut muun muassa Graciaksen Elengi-albumin vastaavana tuottajana.

Osa hiphop-kenttää pidempään seuranneista saattaa muistaa, että takavuosina Soppela teki musiikkia nimellä Boy Mike. Rähinä Recordsin alla toimineelle Alarm Entertainmentille kiinnitettynä ollut Boy Mike julkaisi rap-uransa kaksi mixtapea, joista molemmilla kuultiin Graciastakin nimellä Luminate.

PME Recordsilla viime vuonna A&R-tehtävissä aloittanut Henri Pulkkinen on seurannut YSI:n tekemisiä pitkään. Pulkkinen on innoissaan yhteistyöstä.

– Rehellisesti sanottuna oon jo vuosia odottanut YSI:ltä virallista julkaisua. On sekä iloinen yllätys että kunnia-asia päästä PME:n kautta se viimeinkin mahdollistamaan, Pulkkinen sanoo tiedotteessa.

YSI:n ensimmäisenä julkaisuna PME:llä toimii neljästä kappaleen singlepaketti Sway, joka julkaistaan digin ohella vinyylinä. Levyn ennakkomyynti alkaa PME Storessa perjantaina 21. elokuuta kello 10.

Kappaleesta Behelit on julkaistu utopistinen musiikkivideo. Videon näet alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.