PME Records kiinnitti salaperäisen YSI:n

PME Records

Tuoreella sainauksella on takanaan historiaa myös rap-artistina.

PME Records artistirosteri laajenee. Indielafkan uusin sainaus on artisti, dj ja multi-instrumentalisti nimeltä YSI.

YSI on helsinkiläisen Tuomas Soppelan kuratoima alusta. Monimuotoisen projektin puitteissa YSI:n kuvaillaan tekevän viipyilevää, meditatiivista ja jopa hengellistä musiikkia pop-estetiikan keinoja hyväksikäyttäen.

YSI:ä luonnehditaan levy-yhtiön tiedotteessa ”tunnetuksi mysteeriksi” Helsingin klubi- ja musiikkiskenessä. Vaikka YSI:llä ei olekaan omia aiempia virallisia julkaisuja, on hän kunnostautunut muun muassa Graciaksen Elengi-albumin vastaavana tuottajana.

Osa hiphop-kenttää pidempään seuranneista saattaa muistaa, että takavuosina Soppela teki musiikkia nimellä Boy Mike. Rähinä Recordsin alla toimineelle Alarm Entertainmentille kiinnitettynä ollut Boy Mike julkaisi rap-uransa kaksi mixtapea, joista molemmilla kuultiin Graciastakin nimellä Luminate.

PME Recordsilla viime vuonna A&R-tehtävissä aloittanut Henri Pulkkinen on seurannut YSI:n tekemisiä pitkään. Pulkkinen on innoissaan yhteistyöstä.

– Rehellisesti sanottuna oon jo vuosia odottanut YSI:ltä virallista julkaisua. On sekä iloinen yllätys että kunnia-asia päästä PME:n kautta se viimeinkin mahdollistamaan, Pulkkinen sanoo tiedotteessa.

YSI:n ensimmäisenä julkaisuna PME:llä toimii neljästä kappaleen singlepaketti Sway, joka julkaistaan digin ohella vinyylinä. Levyn ennakkomyynti alkaa PME Storessa perjantaina 21. elokuuta kello 10.

Kappaleesta Behelit on julkaistu utopistinen musiikkivideo. Videon näet alta.