Jare Tiihosen Liiga Musicille kiinnitetty 2nen päätti luovan taukonsa: ”Tänä keväänä kaikki gangsterit on täynnä rakkautta”

2nen poseeraa tuimana aurinkolasit päässä.
Uusin 2nen-single on toinen Liiga Musicin ja Sony Musicin yhteistyön puitteissa ilmestynyt kappale.
Andres Hein / Yuteworld

Viimeisen vuoden aikana 2nen on tehnyt enemmän musiikkia kuin koskaan.

Jare Tiihosen Liiga Musicille kiinnitetty rap-artisti 2nen tekee paluun musiikkikentälle luovan tauon jälkeen. Minnie-niminen kappale on artistin ensimmäinen julkaisu sitten viime singlen, joka ilmestyi jonkin aikaa sitten. Tauon aikana 2nen ei kuitenkaan ole ollut toimettomana, vaan on tuottanut uutta musiikkia ahkerammin kuin koskaan.

Ensimmäinen Liiga Musicin ja Sony Musicin yhteistyön puitteissa ilmestynyt 2nen-single oli vuonna 2022 julkaistu Biggest Flex, jolla vierailee vastikään debyyttilevynsä julkaissut Karim B. Uusimmalla kappaleellaan vuodesta 2016 asti aktiivisena pysynyt 2nen viestii kuitenkin merkittävästä kehityksestä hänen artistiudessaan ja henkilökohtaisessa kasvussaan.

– Ei tää oo mikää comeback, mä oon tehny viimesen vuoden aikana enemmän musaa kuin kukaan ikinä. Samalla olin löytämässä itteni artistina ja ihmisenä. Nyt tuntu, että vois olla sopiva hetki alkaa näyttää mitä sieltä henkilökohtasesta kokoelmasta löytyy, 2nen kertoo.

Fresh-konseptissa vuonna 2022 vierailleen artistin uusi sinkku tuo toivottua auringon lämpöä kylmän ja hiljalleen hiipuvan talven keskelle.

– Minnie on biisi, joka ihastuneena haikailee auringon lämpöön helmikuisen loskan keskeltä. Tänä keväänä kaikki gangsterit on täynnä rakkautta, 2nen jatkaa.

Lisäksi kappale sisältää elementtejä, jotka muistuttavat aiempien vuosikymmenten amerikkalaisia rap- ja R&B-kappaleita. Tämä ei varmaankaan ole sattumaa, sillä juuri näiltä vuosikymmeniltä 2nen on ammentanut vaikutteensa.

– Mä oon ollut sen verran kauan ollu tässä hommassa mukana, että oon saanu vaikutteet vanhan koulukunnan räppäreiltä ja oon samaan aikaan innoissani ja ajan tasalla uusista jutuista. Jos sä laitat mun musaa soimaan, ni sä kuulet siinä 90-lukua, 2000-luvun alun ja tämän hetken, 2nen kertoo musiikistaan.