Blockfestin ja Heineken Silverin Fresh-konsepti tuo vuoden 2022 lupaavimmat tulokkaat esille

Fresh '22 vasemmalta oikealle: Andre, 2nen, Tactic L, Karim B, Slani, Nuppu Oinas, Valma ja Senya.
DEEpak

Artistikattaukseen kuuluu tänä vuonna kahdeksan erilaista tekijää.

Kotimaisen rap- ja R&B-musiikin kentällä on tapahtunut paljon muutoksia viime vuosina eikä uusien artistilupausten ilmaantuminen ole hidastumassa. Uusia tulokkaita sainataan jatkuvalla syötöllä ja kehityksen myötä myös Blockfest, yhteistyössä Heineken Silverin kanssa, halusi olla tässä mukana luomalla entisestään nousevia tähtiä nostattavan Fresh-konseptin.

Konseptin taustalla on ideana, että nostetaan uusia artisteja, joilla ei ole vielä tarpeeksi kappaleita omiin kokonaisiin keikkoihin ja jotka eivät ole vielä saaneet isosti näkyvyyttä, mutta ansaitsisivat kuitenkin saada.

Tämän vuoden kuratoinnista ja artistivalinnoista on vastannut Blockfestin tiimin lisäksi jyväskyläläislähtöinen DJ Vicky, oikealta nimeltään Viivi Ojalehto, joka toimi konseptin tukipilarina koko setin ajan sekä nähdään myös artistien DJ:nä Blockfestin keikalla.

– Istuttiin alkuvuodesta alas Blockfest tiimin sekä Klangin edustajan kanssa ja listattiin kaikki siihen mennessä tiedossa olevat tulokkaat, jotka oli tullut meille ehdotuksena eri levy-yhtiöiltä tai oli meidän tiedossa muuta kautta, koska haluttiin ottaa huomioon myös mahdolliset omakustanneartistit. Kuunneltiin jengin biisejä ja tsekattiin kuuntelijalukuja, jonka perusteella sit päätettiin artistit, joita kysytään mukaan, Vicky kommentoi.

Fresh ’22 -esiintyjäkattaukseen kuuluu tänä vuonna kahdeksan erilaista tekijää, joilla kaikilla on yhtenäistä vasta alussa oleva artistiura. Näihin artisteihin kuuluvat 2nenAndre, Karim BNuppu OinasSenyaSlaniTactic L ja Valma.

Tulokasartistit osa varmasti muistaa niin omista meiningeistään kuin julkaisuistaan, mutta nyt heitä halutaan nostaa jalustalle entisestään. Fresh-konseptissa ei ole siis kyse minkäänlaisesta kilpailusta, vaan oman itsensä tuomisesta ryhmädynamiikan keskelle aina keikkavisuihin asti sekä eritoten live-esiintymisen hiomista.

Artisteille pidettiin kesäkuussa aluksi promokuvauspäivä, jossa jokainen sai itselleen ammattimaiset promokuvat. Kuvauksen yhteydessä nouseville tähdille järjestettiin myös live-koulutus, josta vastasi elävään musiikkiin erikoistunut yhtiö AV Pro, joka koostuu audioalan ammattilaisista.

AV Pro -yhtiön yksi perustajista sekä äänisuunnittelijana toimiva Antti Patronen piti artisteille heti alkuun live-koulutuksen, jossa käytiin läpi mikrofonin käyttöä ja soundcheckin tekemistä. Koulutuksen ideana oli saada varmuutta esiintymiseen ja siihen, että jokainen soundaa hyvältä varsinkin, jos artisti ei ollut vielä keikkaillut paljon. Jokainen artisti sai vuorollaan tehdä oman soundcheckin ja vetää pari biisiä.

Fresh ’22 -artistitulokkaat nähdään esiintymässä Blockfestin Street Stagella lauantaina 20. elokuuta.