Hassan Maikal pohjustaa iben kanssa tällä viikolla julkaistavaa debyyttialbumiaan

Silja Minkkinen

”Mul on välil yksinäistä mut mielummin oon yksin ku ikinä yksi näistä.”

Kontulan nuorisotalolta uransa aloittanut Hassan Maikal elää erikoisia aikoja, sillä tulokasartisti julkaisee pian debyyttialbuminsa Sonylla. Pitkäsoiton viimeisenä singlenä toimii juuri julkaistu Yksinäistä, jolla on mukana vastikään vuoden rap/R&B -Emmalla palkittu ibe.

Yrjänän ja Stickin tuottama kappale tuo esiin Hassan Maikalin kyvyn tuoda henkilökohtainen sekä yhteiskunnallisesti ajankohtainen pohdinta esiin. iben ottaminen kappaleelle oli luontevaa, sillä ibe oli kuullut Hassan Maikalin vanhempaa tuotantoa ja molemmat halusivat käsitellä yksinäisyyden tunnetta.

Hassan kertoo oppineensa rakastamaan yksinoloa ymmärrettyään ettei yksinäisyys ole sama asia kuin yksin oleminen. Unelmien seuraaminen aiheutti paljon yksinäisyyttä, mutta se oli artistin mielestä silti parempi kuin olla osa joukkoa jonka arvot eivät tuntuneet omilta.

Kappaleelle on kuvattu myös video, jota lähdettiin kehittelemään ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten. Ohjaaja Atte Merikallion mukaan tuolloisessa demossa ei ollut vielä ibeä mukana, ja esimerkiksi ensimmäisen käsikirjoituksen keskiössä oli tyhjä disko.

Lopullinen konsepti videoon syntyi vasta vuoden alussa ja itse kuvaukset järjestettiin helmikuussa. Niiden jälkeen videota on hiottu leikkauspöydällä Zoomin välityksellä, mutta nyt lopputulos on lopultakin kaikkien katsottavissa.

Hassan Maikalin Betonitarha-albumi julkaistaan perjantaina 21. toukokuuta. Katso Yksinäistä-video alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.