Japanista inspiroitunut Mikael Gabriel julkaisi videon uudelle Tokio-kappaleelleen

Viivi Huuska

Uusi albumi seuraa kohta perässä.

Viime vuonna taukonsa päättänyt Mikael Gabriel löysi inspiraation uuteen musiikkinsa toissakesänä Japanista. Nousevan auringon maan pääkaupunki teki artistiin niin ison vaikutuksen, että se sai MG:n kuudennelle albumille oman Tokio-nimikkoraitansa.

Nyt kappale on julkaistu näyttävän musiikkivideon muodossa. Samalla se antaa tarkemman kuvan siitä visuaalisesta maailmasta, joka tulevan Elonmerkki-albumin ympärille on luotu.

Tokio jatkaa erittäin henkilökohtaisella linjalla projektin aiempien singlejulkaisujen tapaan. Ego on siirretty syrjään ja äänessä on aikuisempi MG, joka on selkeästi löytänyt jonkinlaisen rauhan.

Sävyiltään rauhalliselta ja maalailevalta albumilta on aiemmin julkaistu singlet Löytäjä saa pitää, Oli aikoi ja Intiaanikesä. Parin vuoden ajan valmisteilla olleella kokonaisuudella on vielä siis kuusi ennenjulkaisematonta raitaa.

Elonmerkki ilmestyy perjantaina 21. toukokuuta. Levy julkaistaan paitsi diginä ja CD:nä niin myös MG:n tuotannolle poikkeuksellisesti käsinnumeroituna rajoitettuna vinyylipainoksena, jossa gatefold-kansien sisältä löytyy magentanvärinen värivinyyli.

Katso Tokion video alta. Ohjauksesta vastaa kaverikarim eli Karim Saheb.