Fintelligensille on tilausta vinyylinä – kaksi muutakin Sony-diiliin kuulunutta pitkäsoittoa vahalle?

Mikael Kapral

Renesanssin vinyylipainos loppuunmyytiin nopeasti.

Suomalaisen hiphopin isoimpiin klassikoihin lukeutuva Fintelligensin Renesanssi on tulossa ulos gatefold-kantisena tuplavinyylinä, kuten uutisoimme aiemmin. Levyn julkaisusta tuli syyskuussa kuluneeksi 20 vuotta, ja vinyyliversio päätettiin painaa merkkipaalun kunniaksi.

Vinyyliä on selkeästi odotettu, sillä viime viikolla julkistettu 500 kappaleen ensimmäinen painos on myyty loppuun jo ennakkoon. Kovan kysynnän takia Sony Music suunnittelee myös toista painosta.

Renesanssin lisäksi Fintelligensin kahdesta muustakin Sonyn alla julkaistusta pitkäsoitosta on sisäpiirin mukaan todennäköisesti tulossa vinyylipainokset. Elastisen ja Iso H:n muodostama duo julkaisi Sonylla myös albumit Tän tahtiin sekä Kokemusten summa ennen oman levy-yhtiönsä perustamista.

Kumpaakaan vuosina 2001 ja 2002 julkaistuista albumeista ei ole Renesanssin tapaan aiemmin julkaistu vinyyliformaatissa. Ainoastaan Tän tahtiin -levyn ensimmäisestä singlestä tehtiin 12″ vinyylijulkaisu, jolta löytyy Pää pystyyn -kappaleen ohella Jussi Valuutan kanssa tehty albumin nimikkoraita.

Toistaiseksi kahden muun pitkäsoiton vinyylipainoksia ei ole vahvistettu. Kaikkien oman elämänsä DJ Ewokien onneksi niiden tekemiseen on kuitenkin tällä hetkellä erittäin hyvät lähtökohdat.