Evelinalla vaihtui labelin lisäksi tuottaja – uusi yhteistyökumppani on Tido

Evelina omisti loppuvuoden 2019 uuden materiaalin tekemiselle.
Nana Simelius

Suomen oma Def Jam -label aloittaa julkaisemalla r’n’b:tä.

Universal Music on perustanut alalabelin nimeltä Def Jam Recordings Finland, kuten uutisoimme aiemmin tällä viikolla. Nyt ikonisen labelin nimissä on julkaistu ensimmäinen suomalainen kappale, joka on Evelinan tuore parisuhteen syvyyttä pohdiskeleva single Hitaasti.

Toisen pitkäsoittonsa helmikuussa 2019 julkaissut Evelina keikkaili tiiviisti syksyyn asti, jolloin hän keskittyi äänittämään uutta materiaalia. Kaksi edellistä albumiaan keikkailun ohella tehnyt artisti kertoo levy-yhtiön tiedotteessa ratkaisun muuttaneen luomisprosessia rennommaksi ja pehmeämmäksi. Laulajan mukaan tämä myös kuuluu uudessa tuotannossa.

Ensimmäisellä 2020-luvun julkaisullaan Evelina suuntaakin selkeästi uudelle aikakaudelle, sillä hänen taustallaan ei ole enää luottotuottaja MGI:tä. Viime vuonna Sony Musicin toimitusjohtajana aloittaneen MGI:n sijaan Evelinan itse säveltämän ja sanoittaman kappaleen tuotannosta vastaa Tido.

Kaiku Songsille kiinnitetyn tuottaja-biisintekijän aiempia yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa Mikael Gabriel, Nelli Matula, Reino Nordin ja TIPPA. Lisäksi Tido on ollut ehdolla vuoden 2018 Emma Gaalassa Vuoden tuottaja -kategoriassa.

Muuten Def Jam -diili ei ilmene ulospäin oikeastaan mitenkään paitsi singlen kannesta. Evelinan kaikissa aiemmissa singlejulkaisuissa (Vain elämää -kappaleita lukuunottamatta) on ollut MGI:n luotsaaman M-Eazy Musicin logo, mutta tuoreelta julkaisulta se puuttuu.

Ihan kokonaan Def Jam -ketjun kaulaansa saaneen laulajan yhteistyö M-Eazyn kanssa ei kuitenkaan ole päättymässä. Evelinan keikkamyynnistä huolehtii jatkossakin M-Eazy Music Live.