Huipputuottaja MGI aloitti Sony Musicin toimitusjohtajana

MGI poseeraa kädet puuskassa.
Hiphop-piireissä MGI tuli alun perin tunnetuksi Area04 Fam -kollektiivista.

Tätä ei moni osannut odottaa.

Musiikkituottajana, lauluntekijänä sekä musiikkiyhtiö M-Eazy Musicin toimitusjohtajana tunnettu MGI on Sony Music Finlandin ja Sony Music Entertainment Balticsin uusi toimitusjohtaja. MGI:n eli Henri Lanzin edeltäjä Wemppa Koivumäki luopui toimitusjohtajan tehtävästä syksyllä 2018, ja Lanz aloitti hänen paikallaan maanantaina 7. tammikuuta.

Sony Music Entertainmentin Manner-Euroopan ja Afrikan johtaja Daniel Lieberbergin mukaan Lanz tulee keskittymään etenkin Sony Music Finlandin luovaan sisältöön ja sen kehittämiseen.

– Henri Lanz on yksi johtavista musiikkialan tekijöistä Suomessa sekä runsaasti kansainvälistä kokemusta omaava hittituottaja, jolla on kokonaisvaltainen ymmärrys modernista musiikkibisneksestä. Saamme Henristä loistavan johtajan Suomeen, sekä tärkeän lisäyksen Sony Musicin kansainväliseen luovaan verkostoon, Lieberberg kertoo tiedotteessa.

– Olen todella innoissani päästessäni aloittamaan uuden luvun Sony Music Finlandin tarinassa. Tuon mukanani niin uutta sisältöä kuin myös luovan visioni, kansainvälisen kokemukseni, sekä uuden, modernin johtamiskulttuurin. Tämä on uuden upean aikakauden startti Sonylle, Lanz kommentoi.

Hiphop-piireissä MGI tuli alun perin tunnetuksi osana vuonna 1996 perustettua Area04 Fam -kollektiivia, jossa vaikutti myös muun muassa Tuomas Kauhanen. Laajempaa huomiota tuottajana hän sai 2000-luvun alkuvuosina tekemällä yhteistyötä useiden suomalaisten rap-artistien kuten esimerkiksi Cheekin kanssa. Kesällä 2004 Kool Kat Records julkaisi hänen MGI presents… Cratest Hits -kokoelmansa, joka oli suomalaisen hiphopin ensimmäinen tuottajalevy.

Kolme vuotta myöhemmin MGI perusti M-Eazy Musicin, ja samoihin aikoihin hänen tuotantoaan alettiin kuulla maailmanlaajuisestikin tunnettujen artistien julkaisuilla. Suomessa hänen laajaan yhteistyökumppaneiden joukkoon lukeutuvat esimerkiksi Elastinen, Redrama ja Evelina.

M-Eazy Musicin tuotannot ovat saavuttaneet kulta- ja platinalevyjä eri puolilla maailmaa. Ne ovat nousseet listoille Suomen ja Yhdysvaltojen lisäksi Ranskassa, Australiassa, Iso-Britannissa, Meksikossa, Koreassa, Unkarissa, Tanskassa ja Japanissa. Suomen tunnetuimpiin tuottajiin lukeutuva 34-vuotias Lanz on palkittu Emma Gaalassa vuoden tuottajana vuosina 2014 ja 2016.

Mutta mitä uusi työtehtävä tarkoittaa M-Eazy Musicille, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Sonyn kilpailijan Universal Musicin kanssa? Klangi seuraa tilannetta.