Eevil Stöön ja Pehmee Goon yhteistyö jatkuu uudella EP:llä

Iiro Kuosmanen

Tulevan singlen nimi on lainattu erittäin kuumottavista sarjakuvistaan tunnetulta mangapiirtäjältä.

Vaikka 6lack Albumin julkaisusta ei ole kulunut vielä puolta vuottakaan, on Eevil Stööllä jälleen kovat piipussa. Tuotteliaalla artistilla on työn alla uusi projekti, jonka ensimmäisenä singlelohkaisuna toimii kappale nimeltä Junji Ito.

Stöön innostus Japania kohtaan ei osoita hiipumisen merkkejä, sillä julkaisun nimen perusteella inspiraation lähteenä on tällä kertaa toiminut kauhusarjakuvistaan tunnettu mangapiirtäjä. Tylyn kuuloisella kappaleella nyökätään brittien suuntaan ottamalla vaikutteita paikallisesta drill-soundista, joka on viime vuosina ollut isossa nosteessa muuallakin.

Stöön itsensä mukaan Junji Ito on hänen tähänastisen tuotantonsa onnistunein UK Drill -tuotos. Kappaleen tuottajana on toiminut Pehmee Goo, joka tuotti Stöön edellisen albumin kokonaisuudessaaan.

Kaksikko onkin jatkamassa samalla linjalla tulevalla Nimetön-EP:llä, jonka tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole toistaiseksi  tiedossa. Levy tulee kuitenkin tuttuun tapaan ulos Stöön oman Katakombi Recordsin kautta.

Junji Ito julkaistaan perjantaina 11. syyskuuta, jolloin Stöö on myös mahdollista todistaa livenä jopa kahdesti samana iltana. Ensimmäinen illan keikoista järjestetään Helsingin Ääniwallissa ja toinen Vantaan Shamrockissa.

Junji Iton kannen näet alta. Kuvituksesta vastaa Stöö itse.