Odotus on ohi – ibe julkaisee uuden albumin

Julius Konttinen

Perkele!

Kotimaisen rap-kentän tämän hetken keskeisimpiin suunnannäyttäjiin lukeutuva ibe julkaisee uuden albumin. Viimevuotisen IBELIUS-pitkäsoiton seuraaja on nimeltään perkele!, ja se julkaistaan torstaina 10. syyskuuta.

Skorpionin jakamassa Instagram-postauksessa ibe kertoo omin sanoin projektin taustoista.  Kuvassa oleviin papereihin on kirjoitettu levyn nimen lisäksi kappaleiden nimiä.

View this post on Instagram

Idea albumista ja ensimmäiset laulut syntyivät vuoden 2019 alkupuolella, kun samalla keikkailin kovaa tahtia. Noihin aikoihin en ehtinyt tai jaksanut käydä paljoakaan studiolla, mutta silloin jo sähisi perkele sisälläni. Mielestäni meillä kaikilla on omat perkeleemme ja ne ilmaisevat itseään monin eri tavoin. Jos nyt jotenkin tiivistäisin oman käsitykseni perkeleestä, niin se on se osa minua, mitä en itsekään ymmärrä. Perkeleitä ei suinkaan kannata pelätä ja niiden kanssa on hyvä käydä keskustelua. Niin opimme lisää itsestämme ja maailmasta ympärillämme. Kun tämän vuoden alussa koko maailma hiljeni olin helpottunut. Vuosi 2020 onkin kulunut pitkälti omissa oloissa, perkeleen kanssa välejä selvitellen. Se oli jo kauan yrittänyt kertoa jotakin, mutta nyt oli aikaa kuunnella. Tämä levy on meidän kahden vuoropuhelua. Jätän kuuntelijan päätettäväksi kuka puhuu milloinkin: ibe vai perkele. Haluan kiittää parhaita ystäviäni ja bänditovereitani Eljaa ja Eliasta, ketkä toimivat levyn vastaavina tuottajina. Kiitos Alexander upeasta miksauksesta ja uudesta ystävyydestä. Kiitos myös vieraileville tuottajille. Kiitos koko Skorpionin tiimille luotosta ja tuesta. Kiitos perheelle ja ystäville. En tykkää droppailla liikaa nimiä, joten varmuuden vuoksi kiitos kaikille. perkele! ibe – ”perkele!” ♏️ 10-09-2020

A post shared by Skorpioni (@skorpioni) on

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.

Viimeksi ibeä on kuultu SKII6:n tuoreimmalla singlellä Parast elämää, joka on osa artistin tulevaa debyyttialbumia. Helsinkiläisartistin edellinen oma julkaisu on joulun tuplasingle, jolla on mukana kappale Luota muhun sekä Sexmanen ja williamin kanssa tehty Tonnin stiflat.

Kannen ja kappalelistan näet alta. Levystä on tulossa myös vinyylipainos gatefold-kansilla.

01. ei roudareit
02. molemmat
03. älä maindaa
04. marlboro
05. inseptio
06. sateenkaarenpää
07. huuto
08. e-girl
09. kestävää
10. tuliks selväks?