Blockfestin uusi podcast-sarja luotaa urbaania musiikkia ja kulttuuria

Blockcastin juontajina toimivat Mikko Määttänen, Viivi Ojalehto ja Tino Pirttioja.
Helmi Padatsu

Blockfest aloitti yhteistyön Spotifyn kanssa.

Tampereen Ratinassa 21.-22. elokuuta järjestettävä Blockfest ja suoratoistopalvelu Spotify ovat aloittaneet monikanavaisen yhteistyön, joka kestää helmikuusta aina Blockfestin alkuun asti. Odotettavissa on virallisen soittolistan ja biisisuosituksien lisäksi tarinoita niin visuaalisessa muodossa kuin kuukausittaisen podcastinkin kautta.

Blockfestin oman podcastin eli Blockcastin ensimmäinen osa on nyt kuunneltavissa Spotifyssa. Podcast-sarjaa houstaavat Tino Turner eli Tino Pirttioja, DJ Vicky alias Viivi Ojalehto sekä Mikko Määttänen. Kolmikon ohella sarjassa tullaan kuulemaan vierailijoina artisteja sekä muita urbaanin kulttuurin vaikuttajia.

Pohjoismaiden suurimpana hiphop-tapahtumana asemansa vakiinnuttanut Blockfest järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Samana vuonna Ruotsissa lanseerattiin Spotify, joka mullisti musiikin kuuntelun pysyvästi. Nykyään Spotify on maailman suosituin musiikin suoratoiston tilauspalvelu, jossa on yli 50 miljoonaa äänitettä ja jopa 700 000 podcastia.

– Koemme, että Blockfestin kaltaisella instituutiolla on vastuullinen asema perehdyttää kävijöitämme ajankohtaisiin artisteihin sekä ilmiöihin heidän taustallaan. Olemme myös jo vuosia olleet pioneereja uusien nousevien kotimaisten artistien esittelemisessä suurelle yleisölle. Yhteistyö Spotifyn kanssa antaa meille resursseja sekä työkalut tehdä tätä modernilla tavalla entistäkin kattavammin. Ennen kaikkea mahdollisuuden rakentaa kokonaisvaltainen draaman kaari läpi vuoden aina elokuun huipennukseen Ratinan stadionilla, Blockfestin perustaja ja vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi.

Blockcastin esittelyjaksossa vakiojuontajat sivuavat niin tulevan kesän Blockfesteja kuin tapahtuman historiaakin. Ota sarjan aloitusjakso kuunteluun alta.