Nyt Netflixissä: Hehkutettu draamasarja seuraa Biggien ja 2Pacin murhatutkimuksia

Richie Knapp / USA Network

Rap-ikonien murhat ovat edelleen virallisesti ratkaisemattomia.

Useamman vuoden odotus on ohi, sillä Unsolved: The Murders of Tupac and The Notorious B.I.G on lopultakin saapunut Netflixiin Pohjoismaissakin. Drive-by-ampumavälikohtauksissa 1990-luvun loppupuolella kuolleiden 2Pacin ja The Notorious B.I.G.:n murhatutkimuksiin pureutuvan sarjan suomenkielinen nimi on Ratkaisemattomia rikoksia.

Kummankin rap-legendan elämäkertaelokuvista poiketen draamasarja käsittelee kahta erillistä poliisitutkintaa, joiden välillä ehti kulua lähes 10 vuotta. Ensimmäisen keskiössä oli LAPD:n tutkijoista Russell Poole ja toisen Greg Kading, joista jälkimmäinen on toiminut yhtenä projektin vastaavista tuottajista.

Sarja on saanut osakseen paljon hehkutusta. Esimerkiksi useita kappaleita 2Pacille tuottanut Tha Dogg Poundin toinen osapuoli Daz Dillinger on kehunut sen autenttisuutta omassa Instagram-postauksessaan.

https://www.instagram.com/p/BgCT4idnzqt/

Näyttelijänä aikoinaan itsekin toiminutta Tupac Shakuria esittää Marcc Rose, kun taas Wavyy Jonezin osana on kanavoida New Yorkin kuningasta. Josh Duhamel nähdään Kadingina ja Jimmi Simpson Poolena, jota Johnny Depp näyttelee ainakin toistaiseksi meillä julkaisemattomassa City of Lies -elokuvassa.

Erikoisesti Marcc Rose nähtiin 2Pacin roolissa jo vuoden 2015 Straight Outta Compton -hittileffassa, joka keskittyi N.W.A:n nousuun ja hajoamiseen. Lisäksi mukana on toinenkin näyttelijä joka on nähty samassa osassa useampaan otteeseen: Dominic L. Santana on näytellyt Suge Knightia myös 2Pacin All Eyez On Me -elämäkertaelokuvassa sekä BET:n The Bobby Brown Story -sarjassa.

Kaiken kaikkiaan jaksoja on kymmenen, ja ensimmäistä vajaan tunnin mittaista pilottia lukuunottamatta ne ovat noin 45 minuutin mittaisia. Trailerin näet alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.