Justudios järjestää neljättä kertaa pop-upin – vastuullista katumuotia Jyväskylästä

Viikonlopun pop-up on toinen kotikaupungissa järjestetty tapahtuma.

Jyväskyläläisbrändi Justudios järjestää 2.-4. joulukuuta viikonlopun mittaisen pop-up -tapahtuman yhteistyössä tatuointistudio Studio Peppiinan kanssa. Jyväskylässä kauppakeskus Tawastissa järjestettävässä tapahtumassa on vaatteiden lisäksi myös tatuointeja walk in -tyylillä, taideteoksia ja DJ Vickyn soittamaa musiikkia. Brändin takana seisoo 21-vuotias jyväskyläläinen Vilma Uuttu, joka kuvailee ideaa tapahtuman takana sanoin:

– Halutaan Justudiosilla kokeilla kaikkea uutta ja tuoda samanhenkisiä ihmisiä yhteen. Justudios ei ole pelkästään streetwear-vaatteita vaan myös kulttuurin luomista, erilaisia tapahtumia ja ihmisten yhdistämistä. Tatuoinnit liittyvät vahvasti street-kulttuuriin ja sopivat hyvin yhteen Justudiosin estetiikan kanssa. Lisäksi pop-upin tatuoija Salla on niin taitava ja tekee tatuointien lisäksi myös muuta taidetta. Ei ole parempaa, kuin yhdistää voimat erilaisten taiteilijoiden kanssa.

Justudios sai alkunsa 2021 keväällä custom-tyylisten vaatteiden kautta. Tähän mennessä iso osa Justudiosin vaatteita onkin valmistettu käytetyistä materiaaleista tai valmiiseen pohjaan muokkaamalla. Kierrättämisen taustalla vaikuttaa vastuullisuus ja pikamuodin vastustaminen. 

– Halu vastuullisuuteen lähtee yleisesti tietenkin alan epäkohdista ja puutteista, joihin haluamme puuttua ja luoda sitä kautta kestävämpää vaatealaa. Syvällisemmin ja historiallisemmin ajateltuna kuitenkin streetwear on aina ollut hyvin upcycling-painotteista ja se kuuluu siihen kulttuuriin. Justudios lähti myös liikkeelle upcycling-vaatteista, jotka ovat edelleen iso osa brändiä. Nykyään vastuullisuus on trendikästä, mutta meidän mielestä sen tulee olla perusarvo.

Ensimmäinen vastaava tapahtuma brändin osalta nähtiin lokakuussa 2021, kun tuotteita oli saatavilla Fabrin pop-upissa Helsingissä. Seuraavaksi järjestettiinkin jo täysin oma pop-up Jyväskylässä keväällä 2022. Samaisen vuoden kesällä Justudios nähtiin myös Hypendin tiloissa viikonlopun mittaisessa pop-upissa.

Reilun puolentoista vuoden aikana on Justudiosin osalta ehtinyt tapahtua paljon. Uutun mukaan antoisinta on ollut yhteistyön tekeminen erilaisten ihmisten kanssa ja uusien tapahtumien järjestäminen.

– Isoin opetus on varmaan ollut se, että kun teet omaa juttua ja uskot omaan visioon, niin muutkin kyllä tulee huomaamaan sen sun palon ja intohimon.

Alta pääset brändin Instagram-sivulle.