EP täydestä tekemisen ilosta: PapiPiken neljän biisin kokonaisuus on täynnä energistä asennetta

Hayley

Artistin uudella EP-levyllä kuullaan mukana muutamia vierailevia artisteja.

Kongolaissyntyinen PapiPike palasi viime lokakuussa musiikkikentälle aivan uusilla liikkeillä: artisti aloitti uransa indienä uudella artistinimellä julkaisten jalkapalloenergian täyteisen Camaan-singlen yhdessä Costin kanssa. Biisi oli ensimmäinen lohkaisu tänään julkaistulta projektilta.

– Halusin testaa täs vaiheessa et miltä tuntuu tehä duunia kokonaan itsenäisesti ilman labelia. Tuntuu että näin saan toteutettuu täysin mun omaa visioo ja haluamaani julkasutahtii, sillä haluun saada kovemmal tahdil musaa ulos ja päästä taas keikkailee koska siitä mä nautin äärettömästi, hän kertoo.

PapiPiken aiempi artistinimi PastoriPike vaihtui muiden muutoksien ohessa, sillä räppäri kokee uuden nimen antavan enemmän vapauksia itsensä ilmaisun kanssa.

– Nyt ku lähin indieks ni halusin freesata nimeekin. Pastori nimellä koen myös et en voinu ilmasta itseäni ihan täysin, vaan mulla oli olo, että piti olla aina iloinen ja nauraa. Nyt koen että voin näyttää myös mun kipukohtia. Tää uus kuvastaa enemmän sellasta isäntää, se on enemmän mun elämää nyt ja sellanen kuka haluun olla, hän kuvailee lämpimästi pohtien.

Räppärin kaamoksen keskellä energiaa säteilevä neljän biisin kokonaisuus pitää sisällään kappaleet Varo Ketä Haukut, Camaan, Lentoo sekä Customi, jossa on mukana juuri räppialbuminsa julkaissut Mikael Gabriel sekä musiikkinsa pariin palannut Lukas Leon.

Customi-biisi kertoo rakkaudesta vaatteisiin ja omaan persoonalliseen tyyliin.

– Rakastan vaatteita  ja kaikista eniten rakastan sitä, että joku tekee itse omat vaatteensa tai kustomoi ne omannäköisikseen. Kustomoin myös itse omat vaatteeni, sillä en halua samanlaisia vaatteita kuin muilla jo on. On siistiä, kun ihmisillä on oma tyyli  ja siksi mukana biisillä on tietysti myös suomiräpin tyylikkäimmät kaverit. Inspiroidun omas tyylis netistä ja sit tän gamen avas kyl Kanye West. Se on visionääri vaik ei oo viime aikoina tehny parhaita päätöksiä tai ollu esillä muutenkaan hyväs valossa mediassa, hän pohtii.

Suosikkivaate omassa vaatekaapissa aiheuttaa wow-reaktion joka kerta vaatteita valitessa.

– Mulla on sellanen karvanen pitkä takki, vähän sellanen eskimovibaa antava ja sopis johonki tuntureille. Se on bängeri aina ku avaan kaapin!

Piken Spotify Top 3 -kuunnelluimmat listalta löytyy kahden räppärin lisäksi rauhoittumisen pariin vievä lista.

– Naurahdat varmaan tälle mut mun kuunnelluin on näköjää The Sleep Doctors! Se on sellast vesisadetta ja muuta. Sen lisäks Kanye West ja Burna Boy, hän naurahtaa.

Hyvä porukka on kaiken A ja O

Artisti kuvailee koko projektin syntyneen täydestä tekemisen ilosta. Suosikkimuisto uralta tähän mennessä sijoittuu Aito G -kokonaisuuden pariin, joka luotiin kokonaan ystäväporukalla.

Sama tekemisen ilo löytyi myös uuden Lentoo EP:n parissa.

– Aito G:t tehdessä ei mietitty ystävien kaa yhtään mitää sen kummempaa ku vaa tehtii tekemisen ilost hyvällä porukalla. Tää kans anto tilaa muille tekijöille ja en vaa voi ikinä unohtaa sitä wau fiilistä koko jutusta ja tiimistä mikä meil oli. Siks lähin tekee uusiks kans musaa, löysin sen saman vanhan porukan ja he on tsempannu mua tekee tätä. Kaikki ollaa menty eteenpäin mut tehtii tää taas tekemisen ilosta, ei mietitty liikaa sil asenteel et ihan sama mitä tapahtuu kunhan ollaa ilosii siit mitä me tehää, hän kertoo.

Kokonaisuudelta oma suosikki on PapiPikelle syvälliset sanat omaava kappale Varo Ketä Haukut.

– Se kertoo siit mitä oon huomannu somessa yleisesti et jengi haukkuu toisiaa huolel siel, kuitenki heti kun se haukuttu tekeeki jotai siistii ja poppaa nii sit kaikki diggaaki. Haluun täl just nimen mukasesti muistuttaa et varo ketä haukut, älä kiusaa koulus tai dissaa jotai tekijää, se voi olla kymmenen vuoden pääst sun pomo. Pystyn myös samaistuu tähän biisii paljon, mul oli sama tilanne. Tää on must bängeri biisi syvällisel sanomal. Kaikki ihmiset on tärkeit ja tulee tekee jotai siistii, hän kuvailee.

Seuraavaksi artisti odottaa innolla pääsevänsä keikkalavoille, jotka olivat jo uran alkuaskeleilla ensimmäinen inspiraation lähde räppäämisen pariin lähtiessä.

Nappaa energiaa perjantaihin alta PapiPiken uudesta EP-levystä.