Lahtelaisduo EKI JA RAY loi korisanthemin pukukoppeihin ja pelikentille – mukana myös Brädi

Viime vuodet aktiivisena pysyneeltä duolta ilmestyy pian kolmiosaisen EP-trilogian viimeinen osa.

Omakustanteisena tekevä lahtelaisduo EKI JA RAY julkaisi viimeisen singlen loppuvuodesta ilmestyvältä Tärpätti, Vol. 3 -EP:ltä, joka on artistien kolmiosaisen EP-trilogian viimeinen osa.

Uusi SWISH-kappale on koripalloaiheinen tehobiisi, joka on tehty pukukopeissa ja kentällä luukutettavaksi. Kappaleen tuotti APEXsound-kollektiivin AnttiräxäParkkila.

– Koris on se meidän frendiporukan palloilulaji ja yhdistävä tekijä. Ollaan seurattu kuinka viime vuosien menestys maailmalla on lisännyt yleistä innostusta kotimaista koripalloa kohtaan. Sen inspiroimana lähdimme tekemään biisiä minkä tahtiin jengi vois viihtyä lajin parissa, kentällä ja sen laidalla, avaa Ray.

Räppäriduo haki ensimmäistä kertaa musiikkivideon toteuttamiseen sponsoreita.

– Projekti oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että lähdimme ensimmäistä kertaa etsimään virallisia sponsoreita videon toteuttamiseen. Oli todella insiproivaa nähdä, kuinka rohkeasti ja innolla nämä toimijat tarttui projektiin. On päivänselvää, ettei visiomme olisi toteutunut ilman meidän sponsoreita. Se, että Lahti Basketball lähti videolle messiin oli meille aivan ikimuistoinen kokemus, toteaa Eki.

Niin videolla kuin kappaleellakin esiintyy Taakka-podcastin juontajana tutuksi tullut suomiräppäri Brädi. Aikaisemmista koripalloaiheisista biiseistä, kuten Susijengi sekä Lahti Basketballin toimitsijana toimiva Brädi on koripallomies, joka myös käyttää kaikki tilaisuudet edustaa rakasta kotikaupunkiaan Lahtea.

– Brädi on lahtelainen artistilegenda, jonka presenssi kaupungissa on ollut jo meidän nuoruudessa merkittävä. Ihmisenä hän edustaa kanssamme samanlaisia arvoja – koti, perhe ja ystävät. Viime vuosina ollaan tutustuttu lähemmin ja hänestä on muodostunut meille mentori. Brädin saaminen mukaan Tärpätti-sarjan viimeiselle installaatiolle on meille sydämen asia, kertoo EKI.

Kappale sai myös koripalloaiheisen musiikkivideon, jonka ohjasi Eki ja kuvasi kaksikon luottokuvaaja Valtteri Rui. Orimattila Areenalla kuvattu video kuvaa fiktiivistä finaaliottelua, jossa vastakkain ovat Lahti Basketball ja L-Town Dawgs.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.