Doom-pelin inspiroimana syntyi Ekin ja Rayn infernaalisen kuuma biisi

Eki ja Ray poseeraavat dramaattisessa punaisessa valaistuksessa, taustalla tulivuoren purkaus.
Magma-biisi on "ulkopuolelta toksinen ja infernaalisen kuuma".

Eki ja Ray on siirtynyt Överdogin alle.

Lahtelaisduo Eki ja Ray julkaisi perjantaina 10. toukokuuta uuden singlen Överdogin kautta. ”Ulkopuolelta toksinen ja infernaalisen kuuma Magma on sisältä sula”, tiedotteessa kuvaillaan. Magma sai alkunsa Doom-videopelistä, jonka teemamusiikin inspiroimana syntyi Räxän tuottama kappale. Magman konsepti on osa teemaa, joka aukeaa laajemmin myöhemmin julkaistavalla albumilla.

Magma on kiihkeä vyörymä suoraan helvetillisyyden ytimistä, mutta samalla kappale sisältää jollain kierolla tavalla paljonkin nautinnollisuuden säikeitä. Kuvasto on suoraan myyttisen manalan epäpyhimmistä kolkista, ja tunnelma on kaoottinen ja katarsikseen suuntautuva. Ilmassa on vaaralliseen välinpitämättömyyteen pohjautuvaa irtipäästämistä, ja toisaalta intensiivisten tunteiden maksimointiin perustuvaa tarrautumista.

Tyylillisesti tulisimmat osiot on sijoitettu sähköisesti välkkyviin säkeistöihin, joissa industrial-biitti pauhaa ja ilmapiiri on kuin paholaisen järjestämissä reiveissä. Kertosäkeeseen saavutaan seesteisen laskeutumisen kautta, ja riisutun lauluosuuden myötä kiepsahdetaan teräksisesti kaikuviin huutoihin. Ne ovat kuin aavistus siitä päänsisäistä maailmasta, joka rakentuu, kun tulivuoreen putoaa tarpeeksi syvälle.

Tässä tapauksessa tulivuori voi olla yhtä hyvin epävakaa riippuvuussuhde kuin pakkomielteinen päihdekoukku. Kappale voi käsitellä kumpaa vain, tai jotain muuta samankaltaista helvetin ja nautinnon upottavilla rajamailla keinuvaa himoa. Samojen mekanismienhan ikeessä ne junnaavat. Itsen ulkopuolelle luovutetun kontrollin, kauhua herättävän tyhjiön pakoilemisen ja käsityskyvyn ylittävien euforiapiikkien varaan saa rakennettua vaikka minkälaisia janoisia valtasuhteita.

Debyytti-ep:nsä Tärpätti, vol. 1 vuonna 2021 julkaissut kaksikko oli viime vuonna mukana Brädin Kortteli-possebiisissä yhdessä Asteen ja Beckin kanssa. Eki ja Ray on aiemmin julkaissut musiikkia omakustanteisesti, ja alkuvuodesta ilmestynyt Paljon muttei riittävästi oli ensimmäinen single Överdogin kautta.