Brädi kokosi Lahden räppärit kahdelta sukupolvelta uuteen possebiisiin – mukana myös R&B-laulajatulokas

Ville Juurikkala

Eri sukupolvia yhdistävällä kappaleella on Brädin lisäksi mukana Aste, Eki ja Ray sekä Becki.

Suomen musiikkimaailmassa kuuluu jälleen uusi ääni, kun Brädi julkaisee kauan odotetun possebiisin Kortteli. Kyseessä on projektinimi, joka yhdistää Lahden kovimmat räppärit ja lupaavimmat R&B-laulajat yhteisen musiikillisen taipaleen äärellä.

Biisin juuret juontavat vuosien taakse, jolloin alkuperäinen versio oli tuotettu Henkka ”MGI” Lanzin toimesta ja oli alun perin tarkoitettu toiselle artistille. Kuitenkin, ajan saatossa biisi jäi julkaisematta, mutta Brädi ei antanut periksi.

– Olen roikkunut terrierin lailla vuosikaudet tossa kertsissä, että jos se vapautuu, mä käytän sen. Ja kyllähän se sitten vapautui ja luvat käyttöön tulivat myös, Brädi kertoo.

Uusi versio singlestä ei kuitenkaan syntynyt hetkessä. Brädi kertoo, että alkuperäisen tuotannon vanhanaikaisuus sai heidät päättämään tehdä kappaleen uudestaan. EKI JA RAY, jotka Lahden suunnasta ovat pitäneet kovaa julkaisutahtia, olivat jo äänittäneet oman osuutensa biisiin. Tämä antoi Brädille mahdollisuuden tehdä rohkeita päätöksiä tuotannon suhteen ja etsiä uutta suuntaa.

Uuden tuotantotiimin, mukaan lukien EKI JA RAY:n hovituottaja Antti ”Räxä” Parkkila, ansiosta biitti sai modernin otteen ja raikkaan ilmeen. Brädi korostaa, että tämä on yksi hänen persoonallisimmista rap-biiseistään aikoihin.

Tuore kappale toimii myös inspiroivana anthemina. Brädi toivoo, että biisi luo yhteenkuuluvuuden tunteen ja toimii sytykkeenä esimerkiksi urheilujengeille ennen vierasotteluita. Kappaleessa on vahvaa tunnustakin, ja se heijastaa räppäämisen iloa ja asennetta.

Brädi painottaa myös yhteisöllisyyttä biisin takana.

– Tällaisella ’erikoisjulkaisulla’ nostan esiin porukalla tekemistä ja eri rap-sukupolvien yhteistyötä. Minä ja Aste edustetaan veteraaneja ja EKI JA RAY sekä Becki uudempaa aaltoa, Brädi kuvailee.

Becki, lupaava naisvokalisti, tuo oman säväyksensä biisiin. Brädi löysi Beckin yhteistyökumppaninsa Sami Tammisen kautta.

– Becki nimi kannattaa painaa mieleen, hänestä kuullaan soolona pian, Brädi paljastaa.

Kortteli on osoitus siitä, miten eri lahjakkuudet voivat yhdistää voimansa ja luoda jotain ainutlaatuista. Se on matka menneestä nykyhetkeen ja tulevaan – biisi, joka yhdistää musiikillisia sukupolvia ja antaa äänen Lahden musiikkikentän monipuolisuudelle.