KähinäPate ei lämmennyt Helsingin räntäkeleille – levy-yhtiötä vaihtanut artisti fiilistelee kotikontujen taikaa

Eetu Kilpelä

Biisi on artistin ensimmäinen julkaisu yhteistyössä oululaisen Heimo Recordsin kanssa.

Lapin pääkaupungista eli Rovaniemeltä käsin musiikkia luova KähinäPate on luonut odotuksia herättävän biisin, joka tarjoilee leppeitä tunnelmia ja persoonallista tyyliä. Kappale sai alkunsa rennolla mökkireissulla, kun artisti esitteli ystävälleen musiikinteon prosessia. Syntyi biitti, josta muotoutui lopulta sulava SEIS-single.

– Lähdin siinä sorvaamaan biittiä ja siitähän tuli smuutti! Äänitin freestyle-hengessä hookin tuoreeseen demoon ja siitä idea lähti kehittymään, KähinäPate kertoo.

Single kuvastaa artistin matkaa pohjoisesta etelään ja takaisin, ja se heijastaa myös KähinäPaten suhdetta etelän ja pohjoisen elämäntyyliin. Kappaleen sanoitukset heijastavat artistin kokemuksia matkoistaan Rovaniemen ja pääkaupunkiseudun välillä, tuoden esiin ristiriitaiset tunnelmat kesäisen Helsingin ja sen ”talvisten” olosuhteiden välillä.

– Kämpille pohjoiseen palatessa tuli sellainen oivallus, että etelässä on kiva käydä, mutta sieltä on vielä kivempi palata. Kesäinen Helsinki on todella jees, mutta se ’talvi’ siellä – se on perseestä, KähinäPate kommentoi.

Vaikka musiikkibisnes on perinteisesti keskittynyt etelään, KähinäPate ja hänen kollektiivinsa ovat päättäneet panostaa omaan soundiinsa ja omaperäiseen tekemiseensä pohjoisessa. Muutto oululaisen Heimo Recordsin talliin on tuntunut luontevalta ja innostavalta askeleelta artistille.

– Oulu-räpistähän se meikänkin kiinnostus räppiin lähti, KähinäPate kertoo innoissaan.

Viime perjantaina julkaistu single edustaa KähinäPaten musiikillista kehitystä tarjoten kuulijoilleen tuoreita näkökulmia ja omaperäisiä sävelmiä. Tulevaisuus näyttää, mihin suuntaan KähinäPaten matka oululaisen Heimo Recordsin siivittämänä vie.

Kotikontujen taikaa fiilistelevään kappaleeseen julkaistaan myös huomenna, perjantaina 25. elokuuta, musiikkivideo, jonka on tehnyt EJK Collectiven jäsen Eetu Kilpelä.