King Yanz palaa Helsinkiin oman tapahtumansa ohella – uudella tuplasinglellä mukana Chrizay ja Stafa

Suomalaissyntyisen räppärin keikalla on nähtävissä myös monia muita esiintyjiä.

Kolmen vuoden tauon jälkeen, lauantaina 26. elokuuta, suomalaissyntyinen räppäri King Yanz palaa Helsingin ”kompleksiin” tällä kertaa Helsinki State of Mind -tapahtuman merkeissä. Tapahtuman kerrotaan erottuvan selkeästi perinteisistä hiphop-tapahtumista, tuoden mukanaan afro- ja amapiano-vaikutteita sekä yhdistäen ne luonnonläheiseen visuaaliseen videotaiteeseen.

Lavalla nähdään King Yanzin oman esityksen lisäksi myös brittiräppäri MartySoWavey ja ruotsalaisyhtye Love & Axel, odotettuja yllätysesiintyjiä sekä tanssiryhmä Ndjara Dance Company.

Yanzin esityksen aikana kuullaan hänen vanhoja biisien lisäksi myös paljon uutta musiikkia, kuten tuore Finnäir-tuplasingle yhdessä Stafan ja Chrizayn kanssa. Nämä kappaleet kumpuavat artistin omista ajatuksista ja kokemuksista, ja ne sulauttavat mukaan myös artistin Suomessa kasvaneet juuret, jotka hän on myöhemmin omaksunut Lontoossa. Viime heinäkuussa räppäriltä ilmestyi myös ensimmäinen Out of Order -debyyttialbumin jälkeinen single, Red Cup, yhdessä lontoolaistuottajan Gxd Level Dreamerin kanssa.

Lontoossa asustava suomalaissyntyinen artisti on innoissaan tulevasta tapahtumasta ja uusista julkaisuistaan. Hän toivoo, että nämä biisit kykenevät yhdistämään ihmisiä, joilla on monipuolinen tausta ja jotka saattavat kohdata sopeutumisen haasteita. Vaikka musiikkivideoita kokonaisuudelle ei ole vielä kuvattu, Yanz toivoo, että ne tulevat heijastamaan hänen ajatuksiaan herättävää, raakaa ja maanläheistä tyyliä, eivätkä keskity jengikulttuuriin, huumeisiin tai materialistiseen ylpeilyyn.

– Haluan, että musiikkini herättää ajatuksia ja hyviä fiiliksiä. Kirjoitan kokemuksistani, mutta myös aiheista, jotka ovat lähellä sydäntäni ja mielestäni tärkeitä nostaa esille, Yanz kertoo.

Tulevana lauantaina Helsingin Kuudennella Linjalla nähdään live-esitysten lisäksi dj-dekkien takana myös paikallisia kotimaisia soittajia, johon lukeutuvat DJ Hamm ja DJ Mariko Sero sekä kuubalaissyntyinen DJ El Puma.

– Tervetuloa juhlimaan kanssamme Kutoselle lauantaina ja tule rohkeasti sanomaan hei ja mitä mieltä olit esityksestä, tai puhumaan elämästä ja musiikista muuten vain. Nähdään siellä!

Alta voit kuunnella tällä viikolla ilmestyneen Finnäir-tuplasinkun, joka sisältää kappaleet Privacy ja Ray Charles. Ennakkoliput lauantain tapahtumaan voi hankkia Tiketistä.