Haastattelussa: Victor Nordis – ”Pyörää ei voi keksiä uusiks mut jokasessa on jotai uniikkia”

Musikaalisesti lahjakas 19-vuotias on noussut kotimaassa merkittävään asemaan.

Victor Nordis lukeutuu nuoresta iästään huolimatta kotimaan kärkipään tuottajiin, etenkin hiphopin kentällä. Vasta 19-vuotias, Siuntiosta kotoisin oleva lahjakkuus on tullut tutuksi yhteistyöstään muun muassa SexmanenEge Zulun ja JVG:n kanssa. Musikaalisesti monipuolinen, oikealta nimeltään Victor Nordström, tuotti ensimmäisen biisinsä Lauri vuonna 2018 artisteille Chrizay ja Diison. Kappale on Nordisin mukaan anthem-tyylinen biisi osoitettuna koripalloilija Lauri Markkaselle.

Musikaalisuus juontaa juurensa melko varhaiseen nuoruuteen. Victor kertoo pitäneensä aina laulamisesta ja tehneensä sitä pienestä pitäen omaksi ilokseen. Käänteen tekevää oli myös noin kymmenen vuoden iässä isoveljeltä lahjaksi saatu mini keyboard, jonka avulla hän opetteli kosketinsoitinten maailmaan. Yhdeksännellä luokalla kitaransoitto tuli myös mukaan kuvioihin.

– Mulla oli sellanen harhaluulo, et jos haluu räppibiitin päälle kitarasoundeja niin pitää kutsuu studiolle joku oikee kitaristi soittamaan ne raidat. Sit halusin opetella soittamaan ite koska ei mulla ollu varaa maksaa kellekään et tulis soittamaan, kertoo Victor.

Tuottajana vahvuudekseen Nordis kokee monipuolisen musiikkimaun, joka mahdollistaa eri genrejen yhdistelemisen. Pääasiassa räpin parissa työskentelevä tuottaja kuuntelee päivittäin musiikkia laidasta laitaan. Kuulokkeissa soi milloin mitäkin, mutta tyylilajeista hän nostaa esiin kasarirockin, jazzin ja diskomusiikin. Nordis kuvaa monipuolisen musiikkimaun tuovan mahdollisuuden tuottaa musiikkia ikään kuin genren ulkopuolelta. Ensikosketus räppiin tuli 90-luvun jenkkiräpin maailmasta, kuten Mobb Deepin ja Dr. Dren musiikin kautta.

Tärkeäksi taidoksi tuottajan työssä Nordis nostaa myös kommunikaation, jonka avulla löytää hyvän yhteyden artistin kanssa. Keskustelemalla oppii tuntemaan, mikä juuri kyseisessä artistissa on uniikkia ja miten saadaan luotua juuri hänen näköistään musiikkia. Studiolla käydään läpi pintaa syvempi prosessi, joka johtaa usein myös hyviin ystävyyssuhteisiin.

– Pyörää ei voi keksiä uusiks, aina tullaan kierrättämään, mitä tulee musiikkiin. Jokasessa on kuitenki jotain uniikkia ja se on se juttu, tiivistää Nordis.

Nuori tuottaja on tehnyt vuosien mittaan tiivistä yhteistyötä etenkin Sexmanen kanssa. Nordis on kuvaillut heidän ensikohtaamisessaan olleen ”platonista rakkautta ensisilmäyksellä”. Kaksikko on työskennellyt yhdessä lähes koko Sexmanen uran ajan Nordiksen ollessa tärkeässä roolissa artistin debyyttialbumilla Sextape. Hitiksi muodostunut albumin kappale Mama on juurikin Nordisin käsialaa ja se syntyi heti ensimmäisellä kohtaamisella studiolla.

– Tutustutiin yhteisen tutun, Noshin, kautta, joka teki alun perin managerin hommia Isaacille eli Maxin veljelle ja tutustu sitä kautta Maxiin. Nosh oli nähny Lauri-biisin ja pyys multa biittejä. Sanoin Noshille et sanoo mulle jos se tietää nuoria artisteja Helsingistä. Sit päädyttiin neljästään studiolle, minä, Max, Nosh ja mun veli Teo Vincent ja siinä synty heti Mama. Vaikka ollaan Maxin kanssa ihmisinä aika erilaisia, niin ymmärrettiin toisiamme heti tosi hyvin, jotenki vaan puhuttiin samaa kieltä, Nordis kertoo.

Sittemmin yhteistyö on jatkunut tiiviinä ja myös ensimmäinen keikka oli juuri Sexmanen mukana levyjulkkarikiertueella Jyväskylän Escape-klubilla marraskuussa 2019. Vuosien myötä bändi on laajentunut ja koko konsepti on saanut nimekseen Sexshow, joka muodostui viime vuoden aikana kiistattomaksi ilmiöksi. Energisissä keikoissa on tärkeässä osassa koko bändi. Nordis korostaa eri genrejen vaikutusta myös live-esiintymisiin. Rock-tyylistä asennetta huokuva show onkin liikuttanut massoja poikkeuksellisella tavalla. Bändin kitaristina toimiva Victor muistaa yhden hetken viime kesältä, jolloin hän koki vahvaa inspiraatiota.

– Se oli Playboi Cartin keikka Ruisrockissa. Vaikken ees hirveemmi fiilaa Cartia, tykkäsin siit miten hyvin siinä oli onnistuttu yhistelee metallimusan elementtejä räppiin. Se keikka sytytti myös mut esiintyjänä uudella tavalla ja seuraavalla keikalla ajattelin vaan et nää ihmiset on tullu kattoo meitä ja mä oon täs laval ni miks mä pidättelisin itteeni.

Viime vuosi toi tullessaan myös liittymisen Fountain Productionsiin, joka on niin tuottajakollektiivi, levy-yhtiö, kuin kustannusfirmakin. MD$:n eli Santeri Kauppisen luotsaamaan porukkaan kuuluu monia kotimaan kärkipään tuottajia, mutta kollektiivin jäsenet vaikuttavat vahvasti myös ulkomailla. Tulevaisuudessa Nordisilla onkin tavoitteena tuottaa myös ulkomaille, mutta tällä hetkellä kotimaassa riittää tekemistä kylliksi.

– Mul on aina ollu Santeria kohtaan kova arvostus. Se on ensimmäisiä tuottajia, joka teki musaa johon Suomi ei ollu vielä tottunu ja lähti viemään juttuaan ulkomaille. Ekan kerran ollaan tavattu jo 2020 ja Santeri onki ollu mulle vähän ku isoveli kun oon päässy seuraa sen työskentelyä, kertoo Nordis.

Tulevan vuoden yhtenä tavoitteena on myös työstää omaa musiikkia. Nordis kuvailee oman artistiuden olevan vuoden yksi pääobjektiiveista oman projektin oltua mielessä jo pitkään. Tavoitteena on luoda oma kokonaisuus, jossa kuuluu myös laulua. Aiemmin Nordisin ääntä on kuultu Ege Zulun uusimmalla albumilla Oi maamme Helsinki ja isoveli Teo Vincentin kappaleella Unelmat. Laulaminen onkin ollut ominaista jo pitkään ennen tuottamista, mutta mahdollisuus tehdä työkseen tuottamista on ikään kuin syönyt laulamisen.

Nordis kertoo, että laulaminen tuskin tulee ikinä olemaan mikään pääjuttu, mutta inspiroivaa on tehdä paljon kaikenlaista; minkään tekemisen ei tarvitse sulkea pois toista. Musiikissa tärkeintä on Nordisin mukaan tiivistettynä inhimillisyys, sielu ja uniikkius.

Alta pääset tutustumaan Nordisin tuotantoihin.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.