Inspiraatio Tyttö sinä olet tähti -leffasta: turkulaisartisti Sane yhdistää skandi-rapin ja popin uudessa sinkussaan

Aleksandra "Alsutiikeri" Laurila poseeraa kuvassa aurinkolasit päässä.
Dome Karukosken Tyttö sinä olet tähti -elokuva julkaistiin miltei 20 vuotta sitten.
Jere Harjula

Inspiraationsa turkulaisartisti sane on saanut vuosien takaisesta kotimaisesta Dome Karukosken elokuvasta. Tyttö sä oot tähti on ylistys päättymättömille öille ja vahvalle naisenergialle.

Turkulaislähtöinen, 325 Median talliin kuuluva rap-artisti Sane on julkaissut kolmannen singlen tulevalta EP:ltään, ja uuden biisin nimi on vaatimattomasti Tyttö sä oot tähti.

Tuore kappale on saanut inspiraationsa Dome Karukosken melkein kaksi vuosikymmentä sitten ilmestyneestä elokuvasta Tyttö sinä olet tähti. Sanen mukaan kappaleen ydin on fraasissa ”sä vaan haluut juhlii ja juhlat haluu sut”, ja se on omistettu niille unohtumattomille illoille, jolloin tanssilattia voi tuntua kodikkaammalta kuin oma yksiö.

Kappaleen visuaalit ja promootiomateriaalit tuovat esiin TikTokista tutun vaikuttajan Aleksandra ”Alsutiikeri” Laurilan. Sane korostaa, että hän on aina halunnut vahvan naisroolin biisinsä visuaaleihin, minkä vuoksi Laurila oli luonteva valinta projektiin.

– Tätä biisii inspiroinees leffassa Pamela Tola on tosi merkittävässä pääroolissa ja tiesin alusta asti, et haluun kans tähän biisin visuaaleille vahvan naisliidin, Alsu tuntui tähän koko projektiin jotenkin tosi sopivalta valinnalta, niin oli ihana et saatiin tää onnistumaan, Sane kommentoi.

Tuotannosta vastaavat Ilari Kaipainen ja Nikolai Alho, jotka ovat tunnettuja kyvyistään luoda tarttuvia melodioita ja modernia soundia. Kappaleesta julkaistiin lisäksi pystymuotoinen musiikkivideo, josta vastasivat Antti Orava ja Jere Harjula.