JVG julkaisi suomalaistakin suomalaisemman singlen – myös albumi on tulossa

JVG eli Jare ja VilleGalle vierekkäin poseeraamassa.
JVG:lla on takanaan jo yli kymmenvuotinen ura.
Teemu Heljo

JVG on kuin uuden sukupolven Matti ja Teppo.

Jos mietitään, millainen on stereotyyppinen suomalainen ja miltä kuulostaisi, jos nämä aiheet laitettaisiin lauluun, kuulostaisi lopputulos kutakuinkin JVG:n uudelta singleltä Rallikansa. Nimensä mukaisesti biisissä lauletaan ja räpätään rallikansasta eli meistä suomalaisista; biisin tausta on nopeatempoinen ja se tuo mieleen takavuosien oman ”genren”, amispopin.

Kappale sukeltaa osuvalla tarkkuudella suomalaisuuden sisimpään luonteeseen, jolle on ominaista muun muassa jurous ja harmistuminen naapurin onnesta. Kyseessä on kuitenkin poikkeuksellisen duurivoittoinen biisi, joka herää henkiin viimeistäänkin kertosäkeen lähtiessä soimaan.

Kappale on myös ensimmäinen single tulevalta albumilta; hiljattain Vuodet ollu tuulisii -nimisen kiertueensa päättänyt kaksikko kertoo palanneensa keikkarintaman jälkeen studiolle, minkä tuotosta myös Rallikansa on.

– Viime vuoden jäljiltä tuli mentyä studioon nii yhtäkkiä olikin aika paljon musaa tehtynä ja levy tuntuikin olevan kasassa, hyvä fiilis päästä taas julkasemaan musaa, kertoo kaksikko levy-yhtiö PME Recordsin tiedotteessa.

Alun perin urheiluräppäreinä tunnetuksi tullut kaksikko tuntuu vuosien mittaan laajentaneen yleisönsä koko Suomen laajuiseksi tekemällä musiikkia, joka puhuttelee hyvin tavallisella tyylillä – JVG:ta voisi tituleerata uuden sukupolven Matiksi ja Tepoksi. Tällä hetkellä kappale on Suomen Spotifyn kuunnelluin keräten 150 000 striimiä päivässä. Myös musiikkivideo on kerännyt kiitettävää huomiota ja sillä vierailee rallikansan ykkössuosikki Kalle Rovanperä.

Videon voit katsoa alla olevasta linkistä.