21 Savage: Lontoon kaduilta Atlantan rap-sensaatioksi

Kaupallinen yhteistyö: Blockfest
21 Savage mustavalkoisessa kuvassa.
21 Savage joutui vuonna 2019 kohun keskelle, kun artistin brittitausta tuli monelle yllätyksenä.
Universal Music / Epic Records

Brittiläissyntyinen 21 Savage, oikealta nimeltään Shéyaa Bin Abraham-Joseph, on elävä esimerkki siitä, kuinka vaikeuksien kautta voi nousta tähteyteen. Rap-artistin ainutlaatuinen tarina Atlantan musiikkimaailmassa on inspiroinut monia. Tänä kesänä hän saapuu ensi kertaa Suomeen, esiintyen Blockfesteillä.

Varhaiset vuodet ja muutto Yhdysvaltoihin

21 Savage syntyi Lontoossa vuonna 1992, mutta muutti Yhdysvaltoihin, Georgiassa sijaitsevaan Atlantaan seitsemänvuotiaana äitinsä ja kymmenen sisaruksensa kanssa. Atlantan lähiöiden kadut tarjosivat nuorelle Shéyaalle koulun elämän realiteeteista. Nuoruusvuodet olivat täynnä haasteita, jotka muovasivat hänen tulevaa musiikkiuraansa.

Musikaalinen läpimurto ja uran rakentaminen

21 Savagen musiikkiura alkoi toden teolla vuonna 2014, ja hän on julkaissut useita albumeita ja mixtapeja, joista tunnetuimpia ovat Issa Album ja I Am > I Was. Räppärin läpimurto oli vuonna 2016 julkaistu yhteistyö Metro Boominin kanssa, Savage Mode. Tämän jälkeen hänen uransa on ollut nousujohteista, sisältäen hittejä kuten Bank Account ja a lot.

Yllättävä käänne ja kansalaisuuskysymykset

Vuonna 2019 21 Savage joutui otsikoihin, kun hänet pidätettiin oleskeluluvan vanhennuttua, mikä paljasti yleisölle hänen brittiläisen taustansa. Monille yllätykseksi hän oli asunut Yhdysvalloissa laittomasti siitä lähtien, kun hänen viisuminsa umpeutui lapsena. Oikeustaistelun jälkeen räppäri sai lopulta Yhdysvaltain kansalaisuuden lokakuussa 2023.

Yhteisön tukeminen ja hyväntekeväisyys

21 Savage on tunnettu myös avustustyöstään, erityisesti Atlantan yhteisössä. Hän on perustanut Leading By Example -säätiön, jonka kautta hän on järjestänyt koulutarvikkeiden jakotapahtumia ja talousopetusta nuorille. Räppäri on sitoutunut tukemaan yhteisöään ja tarjoamaan apua niille, jotka kamppailevat samankaltaisissa olosuhteissa kuin hän itse aikoinaan.

Lisätietoja 21 Savagen elämästä

21 Savagen kasvot koristaa kuuluisa veitsi-tatuointi, joka on omistettu hänen myöhäiselle veljelleen, Taymanille. Tragedian koettuaan hän päätti kantaa muiston näkyvästi. Lisäksi 21 Savage on tunnettu katu-uskottavuudestaan, joka juontaa juurensa Atlantan kaduilta. Hän on selvinnyt nuoruusvuosiensa väkivallasta ja kovista koettelemuksista, jotka heijastuvat hänen musiikissaan rehellisyyden ja raakuuden kautta.

Ensiluokkainen esiintyminen Blockfesteillä

Kesällä 21 Savage tuo kiehtovan tarinansa ja voimakkaan esiintymisensä ensimmäistä kertaa Suomeen, Tampereen Blockfesteille, ja odotukset ovat korkealla. Alta voit kuunnella hänen olennaisimmat hitit.