Klangin joulukuun mixtape: DJ C-Flava

Craig Mackin sanoin: here comes the brand new Flava in ya ear.

Vuosi 2019 alkaa olla paketissa, ja samoin myös Klangin mixtapet tältä erää. Vuoden viimeisen miksauksen tekijää valikoitaessa karttakeppi heilahti jälleen Pohjoismaiden suurimman sisämaakaupungin kohdalle, sillä mixtapesta vastaa DJ C-Flava.

2010-luvun soittanut DJ pitää siis tukikohtaansa Klangille jo aiemmin mixtapen tehneiden DJ Pinoston, DJ Misterhustlan ja DJ Kushmoneyn tapaan Tampereella. Mutta miltä kaupungin yöelämä näyttää All Good In The Hood -tapahtumajärjestäjän näkökulmasta? Lue haastattelu ja ota mixtape kuunteluun alta!

Kuka on C-Flava?

Mikko alias DJ C-Flava, 35 vuotta, tamperelainen dj/ radio host/ tapahtumajärjestäjä.

Mistä artistinimesi tulee?

Nimi on lähtöisin uran alkuajoilta, kun aloiteltiin hommia kaveriporukalla. Kelailtiin että mikä tulee kenellekin nimeksi ja C-Flava on jäänyt käyttöön niiltä ajoilta.

Sain. Milloin nähdään C-Flavan ja Super Jannen DJ:nä toimineen, Harjun nuorisotalolla DJ-kurssiakin J-Lainin kanssa vetäneen DJ Flavan välinen battle?

Haha saa nähdä! Ehkä pitää järkätä tää ensi vuosikymmenellä.

Äijältä jäi nyt Royce Da 5’9″ -kortti käyttämättä (”I’m a motherfuckin’ star, I don’t battle no mo'”)… No, palataan hetkeksi alkuun: miten DJ-hommat lähtivät omalta osaltasi liikkeelle ja millaista kamaa soitat keikoillasi?

Allekirjoittaneen DJ-hommat lähti liikkeelle vuonna 2008. Meitä oli neljän hengen kaveriporukka, millä alettiin järkkäämään bileitä parissa pienemmässä venuessa Tampereella. Vuosien varrella porukka hajosi ja jatkoin soolona hommia, jonka jälkeen oon toiminut muun muassa 03 Crew:n ja All Good In The Hood -klubin residenttinä. Keikoillani selektioissa soittelen enimmäkseen räppiä, mutta tykkään myös soitella klubeilla monipuolisesti muun muassa trappia, r’n’b:tä, dancehallia ja afrobeatsia.

Toimit tosiaan kuukausittaisen All Good In The Hood -klubin isäntänä. Mikä illoista on jäänyt mieleen onnistuneimpana ja miksi?

Hyviä iltoja on ollut monia tässä kolmen vuoden aikana. Horse Attack Sqwad ollut pari kertaa keikalla All Goodeissa ja niillä molemmilla keikoilla ollut hävyttömän kova meininki! Lisäksi muun muassa Edu Kehäkettusen sekä Eevil Stöön ja Koksu Koon keikat ovat jääneet mieleen vuosien varrelta.

Keille kaikille olet ollut keikka-DJ:nä? Onko niistä keikoista mitään spessuja muistoja?

Oon toiminut vuosien varrella keikka-DJ:nä useille artisteille, muun muassa Kubelle ja Gettomasalle. Mieleenpainuvimpia oli Mäk Gäliksen keikka eräänä keskiviikko-iltana vuonna 2015 Tampereen Yo-talolla. Soittelin kyseisenä iltana Leo Luxxxuksen kanssa ennen liveä. Keikalle ei ilmestynyt ketään koko iltana. Gälis halusi vetää keikan kuitenkin ja esiintyi tyhjälle Yo-talolle. Se on sellainen kokemus, mille on jälkeenpäin tullut Leon kanssa naureskeltua.

Millainen yöelämä Tampereella on tällä hetkellä? Plussat ja miinukset?

Tällä hetkellä on selkeesti huomattavissa pieni suvantovaihe joka puolella Suomessa, ei pelkästään Tampereella. Plussat: Live-illat toimii edelleen. Keikoilla käy hyvin jengiä ja vaikka Tampereellakin on paljon kilpailua räppiliveistä, niin jokaiseen riittää jengiä. Miinukset: Yökerhoissa menossa selkeästi suvantovaihe. Varsinkin isoimmilla klubeilla tää näkyy selkeästi. Intiimimpiä klubeja vois olla lisää ja räppiin painottuvan baarin paikkaa ei oo kukaan täyttänyt tällä hetkellä. Ehkä siinä olisi sellainen mitä tänne kaivattaisiin?

Vuosi 2019 on kohta takanapäin. Mitkä tänä vuonna tippuneet julkaisut kolahtivat eniten?

Tänä vuonna tullut taas paljon hyviä julkaisuja. Gang Starrin levy joka ilmestyi täysin puskista. Isona Gang Starr -fanina se oli allekirjoittaneelle se isoin juttu tänä vuonna. Lisäksi muita kovia juttuja tänä vuonna oli Denzel Curryn levy, sekä kotimaisista tietenkin mainittava Gettomasan Diplomaatti.

Gettomasasta puheenollen: miksauksellasi on mukana träkki PME:n tuoreelta Volume-mixtapelta, joka nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Pitäisikö jengin tehdä vastaavia julkaisuja enemmänkin, ehkä jopa vielä nimenomaan DJ:den kanssa?

Ilman muuta. Tollaset kokoelmat on aina mielenkiintoisia kokonaisuuksia.

Mitä muuta tältä omalta mixtapeltasi on lupa odottaa?

Miksauksella kuullaan Klangille kuratoitu setti uutta räppiä, parilla mielenkiintoisella klubi-editillä maustettuna.

Millaisia klubi- ja keikkatärppejä antaisit alkuvuodelle 2020?

Ensi vuodelle suunnitteilla kaikkea uutta kuviota, mutta niistä infoa kun sen aika on. All Good In The Hood -klubille kannattaa tulla tsekkaamaan mielenkiintoisia livejä joka kuukausi. Ne meiningit jatkuu taas tammikuussa. Seuraavan kerran allekirjoittanutta nähdään soittamassa Tampereella Roskan hautajaisissa uudenvuoden aattona!