Rap-duo Shakkii luo jälleen ainutlaatuista tunnelmaa – tuplasinglen A-puolella mukana Lyttä

Kotimaiset rap-artistit Aksim ja Joosu J.
Aksim ja Joosu J muodostavat yhdessä Shakkii-yhtyeen.

Singlen A-puoli tuo yhteen kolme jyväskyläläistä. 

Jyväskyläläinen rap-duo Shakkii tunnetaan ainutlaatuisen tyylitietoisesta musiikista. Edellinen julkaisu löytyy heinäkuulta kappaleen Rio muodossa ja nimensä mukaisesti tyylilliset vaikutteet juontavat juurensa Brasiliasta saakka. Myös tänään julkaistun tuplasinglen A-puoli Vespa tarjoaa tuotannollisesti matkan länteen. Kappaleessa on duon tuotannosta vastaavan Aksimin west coast -vivahteinen biitti.

Ruuvasin aika tollasen simppelin west coast -slapperin ja soittelin taustalle vinkusynaa. Kappaleessa on myös vähän samplesaundia joukossa. Lyttä sanoi eka ettei bängää tarpeeks nii ruuvasin viel vähä lisää. Joosu oli keksiny noi laulumelsut mun toiseen biittiin aiemmin, ja kirjoteltiin kertsi yhessä joskus kun oltiin Dj Sassen kyydissä matkalla Allas Sea Poolin keikalle lämppää Gettomasaa, Aksim kertoo.

Biisi noudattaa tuttua kaavaa; Joosu J:n melodinen kertosäe, Aksimin laatutuotanto ja ainutlaatuiset riimit. Vierailevana tähtenä kuullaan niin ikään jyväskyläläistä Lyttää, mutta kyseessä ei suinkaan ole ennenkuulumaton yhteistyö. Kolmikkoa on aiemmin kuultu yhdessä Aksimin ykkösbiiseihin lukeutuvalla kappaleella Benzi.

B-puolen kappale Vadelma puolestaan johdattaa kuulijan utuiseen tunnelmaan klubi-illan pyörteisiin, jälleen Joosu J:n kertosäkeen johdattelemana. Jo soolouraltaan etenkin räppärinä tuttu artisti tuntuu Shakkii-duon myötä avanneen urallaan uuden sivun laulullaan, josta on toki kuultu esimakua muun muassa Gettomasan Emma-palkitun albumin Diplomaatti nimikkobiisillä.

– On se laulusaundi vähän kehittyny tai ainakin tullu lisää varmuutta ja uusia tapoja käyttää ääntä, hän tiivistää.

Tänään, 20. lokakuuta, julkaistu tuplasingle jatkaa Shakkii-polkua, jonka seuraavaa askelta sopii odottaa mielenkiinnolla. Kaksikon yhteistyön tuloksena etenkin kappaleiden välittämä tunnelma tuntuu joltakin poikkeukselliselta kotimaan kentällä. Viimeistään nyt olisi siis hyvä hetki kuunnella yhtyeen tuotantoa – linkki Vespa-kappaleen musiikkivideoon sekä julkaisuun löytyy alta.