Pelastetaan Saiffa – Katutanssikoulu kriisissä pandemian jälkeen

Flow Mo Crew seisoo vierekkäin poseeraten.
Flow Mo Crew vietti viime vuonna 21-vuotisjuhlaansa.
Rudi Rok

Pandemian aiheuttamat talousvaikeudet ovat ajaneet katutanssikoulu Saiffan ahdinkoon. Vuodesta 2010 toiminut tanssikoulu tarvitsee nyt kiireellistä taloudellista tukea jatkaakseen toimintaansa ja turvatakseen Suomen katutanssiskenen tulevaisuuden. Joukkorahoituskampanjan tavoitteena on kerätä 50 000 euroa ennen kesäkuun loppua.

Katutansseihin keskittyvä tanssikoulu Saiffa, tunnettu myös nimellä Flow Mo Dance School, on vuodesta 2010 asti vaikuttanut suomalaisessa katutanssikentässä. Kaikki koulun perustajat ovat maailmankuulun Flow Mo -ryhmän jäseniä. Pandemian jälkimainingeissa koulu on ajautunut vakavaan taloudelliseen kriisiin. Nyt tanssikoulu tarvitsee kipeästi apua selviytyäkseen.

Pandemian jälkeiset haasteet

Pandemia on iskenyt kovaa Saiffaan, kuten moniin muihinkin kulttuurialan toimijoihin. Kulut ovat kasvaneet merkittävästi, mikä on nostanut palvelujen hintoja samalla, kun asiakasmäärät ovat pudonneet puoleen normaalista. Tilanteen korjaamiseksi on tehty kaikki mahdollinen: yrittäjät ovat olleet palkattomina, lainaa on otettu valtavasti, ja henkilökunta on uhrannut loputtomasti saadakseen toiminnan jatkumaan.

– Me ollaan itketty, stressattu ja valvottu lukemattomia öitä miettien, miten tilanne korjataan, kertoo Saiffan tiimi.

Joukkorahoituskampanja

Sisulla ja kovalla työllä Saiffa on selvinnyt monista haasteista, mutta nyt tanssikoulu on venynyt äärimmilleen. ”Meidän asiakkaiden ja tukijoiden apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Me tiedetään, että pyytämämme apu on valtava, mutta me myös tiedetään, että Saiffa on monille äärimmäisen tärkeä paikka.”

Saiffa on käynnistänyt joukkorahoituskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 50 000 euroa. Tämä summa mahdollistaisi turvallisen siirtymisen syyskaudelle ja turvaisi tanssikoulun tulevaisuuden.

Joukkorahoituskampanja tarjoaa pelkän lahjoituksen lisäksi myös tukipaketteja, joilla voi tukea Saiffaa ja saada samalla erilaisia etuja. Kampanja on käynnissä sunnuntaihin 30. kesäkuuta asti.

Pelasta Saiffa -tukikonsertti

Joukko suomiräppäreitä kokoontuu torstaina 27. kesäkuuta Korjaamon Vaunusaliin tukikonsertin muodossa. Konsertin tarkoitus on yksinkertainen: pelastaa Saiffa ja mahdollistaa sen toiminnan jatkuvuus myös jatkossa.

– Tanssijoilta tanssijoille. Skeneltä skenelle. Meidän tavoite alusta alkaen on ollut levittää katutanssin sanomaa, lisätä lajien tunnettuutta ja avata ovia isommalle yleisölle. Tässä ollaan myös onnistuttu upeasti, kertovat Mikko ja Jussi Saiffasta.

Liput tukikonserttiin ovat myynnissä nyt. Esiintyjinä tapahtumassa nähdään Paleface, Raappana, Lyömättömät, Tuomas Kauhanen, Yavis ja Dilemma.

Yhdessä pelastetaan Saiffa

Saiffa on ainutlaatuinen paikka, jonka merkitys ulottuu laajalle sen asiakkaiden, henkilökunnan ja koko hiphop-skenen pariin. Toista samanlaista paikkaa ei ole, ja siksi tanssikoulu taistelee viimeiseen asti.

– Me todella tarvitsemme apua. Mikäli tunnet paloa katutansseja kohtaan tai tunnet jonkun, jolla on, auta meitä levittämään sanaa. Jaa julkaisu omilla kanavillasi ja vinkkaa asiasta tutuille.

Saiffa kiittää kaikkia tuestaan ja toivoo sydämestään, että yhteisön avulla tanssikoulu voi jatkaa toimintaansa ja tuoda iloa ja inspiraatiota tulevaisuudessakin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Saiffa – Flow Mo Dance School (@saiffafm) jakama julkaisu