D1 Dani, Koira ja Rosluv julkaisivat uuden sukupolven trap-cypherin

D1vari Special nähdään tänä kesänä myös Blockfesteillä.
Julian Riikonen

Klangi kysyi artisteilta ajatuksia biisistä ja D1vari-kollektiivista.

Levy-yhtiö Skorpionin uuden kaartin edustaja D1 Dani on julkaissut musiikkia aktiivisesti parin viime vuoden ajan. Vauhti ei vaikuta hidastuvan ja tällä kertaa edustettuna on yhä vahvemmin koko D1vari-kollektiivi. Artisti julkaisi perjantaina uuden biisin yhdessä kahden muun tulokkaan, Koiran ja Rosluvin kanssa.

Kappale kantaa nimeä Kentauri ja tyyliltään se on modernia trap-musiikkia, D1varin omalla mausteella höystettynä. Kyseessä on suoranainen uuden sukupolven trap cypher, joka on Suomessa vertaansa vailla.

D1vari-kollektiivi on kerännyt jalansijaa kotimaassa etenkin keikkojen myötä; porukka nähtiin hiljattain You X -festivaalin lavalla ja elokuussa vuorossa on ensimmäinen Blockfest-keikka. Klangi kysyi artisteilta ajatuksia liittyen biisiin ja kollektiivin meininkiin.

Miten Kentauri ilmentää D1varin meininkiä?

– Kentauri tuntuu mun mielestä semmoselta biisiltä mikä kiteyttää aika hyvin sen mitä me ollaan saatu yhessä aikaan nyt kuluneen vuoden aikana kun ollaan päästy tekeen paljon biisejä yhessä. Kaikki on päässy tekemään musiikkia ja tutustumaan niin moniin uusiin kollegoihin. Sitä kautta varmaan kaikkien toimintatavat on kehittyny ja on löytyny enemmän itsevarmuutta kokeilla kaikkee erilaista rohkeemmin, Rosluv kertoo.

– Kentauri ja kaikki biisit mitä ollaan yhessä tehty tuntuu tosi freeseiltä kun kaikki kuuntelee samanlaista musaa mut toisaalta jokanen fiilistelee samaan aikaan iha eri tyylisiä biisejä ja ammentaa omaa tekemistä jostain iha eri tyyleistä ja eri artisteista, Rosluv jatkaa.

Mitä uutta tai ainutlaatuista D1vari-musiikki tuo Suomeen?

– Tuoretta soundia ja pohjan musiikille jonkalaista ei ole aiemmin Suomessa tehty suuressa mittakaavassa, pohtii D1 Dani.

– Swägää, Koira kiteyttää.

Mikä porukkaa yhdistää?

– Ollaan kaikki nöröjä, kertoo Koira.

Miten Kentauri-biisi syntyi?

–Kirjotin ton kertsin himas keittiössä yhteen eri biittiin minkä olin kokannu läppärin kajareil enkä aatellu kummempii siit. Sit kävin äänittää sen studiol toho nykysee biittii ja olin että ”ihan hauska idea kyl mut i dont knoo”. Meillä on sellanen D1VARI -Google Drive, niin laitoin sen sinne semmoseen ”turhaa paskaa” -kansioon ja seuraavan kerran ku näin Rosluvin soitin sen sille ja se oli vaan että JOO THIS IS IT WHAAT. Oli tosi outoa ku näin sen reaktiosta että toi (biisi) oli oikeesti sairas sen mielestä, vaikkei itestä tuntunu siltä pahemmin, muistelee D1 Dani.

Biisiä on myös esitetty keikoilla – millainen on ollut sen vastaanotto? 

– Todella hyvä pääpirtein. Oulussa 22. maaliskuuta D1VARI NIGHT:ssa meni ainakin todella kovaa, kertoo D1 Dani.

Alta pääset katsomaan biisille julkaistun musiikkivideon, joka on Julian Riikosen käsialaa.