Zulu Union aktivoituu Suomessa – tiedossa muun muassa jameja, elokuvailtoja ja työpajoja

Zulu Unionin Suomen jaosto on nimeltään Moonfreeze Zulus.

Viime vuonna toimintansa aloittanut Moonfreeze Zulus nostaa profiiliaan. Kerho on osa kansainvälistä Zulu Unionia.

Maailman suurimman hiphop-kulttuurin edistämiselle omistautuneen kerhon juuret ovat hiphopin synnyinsijoilla vuoden 1973 New Yorkissa. Kerhon historia onkin alkanut samasta hetkestä kun koko kulttuuri sai alkunsa Etelä-Bronxin ensimmäisissä korttelibileissä.

Zulu Union perustettiin sen edeltäjän Zulu Nationin raunioille vuonna 2017, kun kymmenet jaostot erosivat alkuperäisestä Zulu Nationista ja perustivat yhdessä uuden Zulu Unionin. Euroopan ensimmäinen ja johtava jaosto on suomalainen Moonfreeze Zulus, joka muodostui samannimisen breikkaamiseen ja graffitiin keskittyneen hiphop-crewin pohjalta.

Varkaudessa vuonna 1998 perustettu Moonfreeze on voittanut kolme breikin suomenmestaruutta ja yhden ruotsinmestaruuden. Vuosien saatossa ryhmällä on ollut kolmella eri mantereella seitsemässä eri maassa omat jaostot ja kymmeniä jäseniä.

Nyt Moonfreeze Zulus purkii täydentämään hiphop-kulttuurin koulutuksen tyhjiötä Suomessa. Tarkoituksena on järjestää muun muassa jameja, työpajoja ja elokuvailtoja sekä tuottaa nuorille opetusmateriaalia kulttuurin arvoista ja historiasta.

Ensimmäiset jamit järjestetään huhtikuussa Vaasassa, kun Moonfreeze täyttää 24 vuotta. Tarkka ajankohta on lauantai 30. huhtikuuta, mutta tapahtumapaikka ja muut yksityiskohdat vahvistetaan vasta myöhemmin.

Tunnetuimpia Moonfreeze Zulus -jäseniä ovat Juno, DJ Mista S, DJ Supertyyli ja Ansver Oksman. Tsekkaa video alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.