Hyvästejä sanomatta – Heikki Kuula räppää ihmissuhteen loppumisesta

Marek Sabogal

Teflon Brothersin jäsenen uusi kappale on hänen tulevan sooloalbuminsa kolmas single.

Jättäminen, dumpaaminen, ghostaus… Ihmissuhteen päättämiselle on useita eri nimityksiä ja tyylejä. Heikki Kuulan uudessa kappaleessa käsitellään etenkin nettimaailmasta tuttua ghostaamista ja kappale kulkee nimellä Kummittelee.

Tyylilleen uskollinen artisti on napannut singlelle mukaan pop-lupauksena pidetyn Malkan, joka omaa Lana Del Rey -tyylisen soundin. Universal Musicin artistin kanssa tehty biisi on Kuulalle tyypillisiä tunnusmerkkejä omaava kappale, joka sisältää kuitenkin uudenlaisia vivahteita. Yhteiselle kappaleelle kaksikko päätyi saman levy-yhtiön kautta.

– Labelilta mulle vinkattiin, että Malka vois sopii tähän mukaan ja sit kävin kuuntelee hänen biisejä. Tykkäsin ja koen, että hänen ääni on ehdottomasti tän biisin paras juttu, hän kertoo iloisesti.

Hämmentävästä ihmissuhteen lopetustavasta räppäri päätyi tekemään kappaleen kuultuaan itsellelleen uuden termin.

– Kun kuulin ghostauksesta, niin olin heti sitä mieltä, että tää on seuraavan biisin teema. En halunnut suoraan käyttää käsitettä nimeltä, jotta homma ei olisi ihan tårta på tårta.

Kuula pohtii ghostausta hieman lisää.

– Onhan toi ilmiö ollut aina olemassa, nyt sille on myös nimi. Nykykielessä tuntuu olevan tapana napata sanoja englannin kielestä, mut mun mielestä taivutettuna sana kummitus toimisi myös hyvänä suomenkielisenä vastineena, hän pohtii.

Toisen henkilön yhtäkkistä katoamista ei kannata artistin mukaan ottaa liian henkilökohtaisesti..

– Usein se syy tähän on siinä ihmisessä joka ghostaa, eikä toisessa päässä. Nykyisin moni ihminen on tosi kuormittunut ja ei välttämättä vaan omaa resursseja jutella tai yrittää suhdetta toisen ihmisen kanssa. Monella on myös tosi paljon niin sanottuja somekavereita, jotka voi olla helppo tiputtaa siitä omasta feedistä vaan pois, hän selittää.

Kesää ja keikkailua kohti

Mikäli maailmantilanne sallii, on artistilla tulossa useampia keikkoja tämän kevään ja kesän aikana.

– Seuraava soolokeikka on 11.3.22. Sit meidän bändillä Teflon Brotherseilla on täs keväällä varattu 25 keikkaa, joista muistaakseni viisi on Tallinnassa. Teflonilla on paljon yhteistyötä tulossa Viron kanssa ja halutaan lähtee kokeilee siipiä vielä enemmän sillä suunnalla myös. Oltiin myös jakamassa Estonian Music Awardseissa Vuoden hip hop artisti -osiossa joka oli kiva juttu, kertoo Kuula.

Kuuntele räppärin tulevan sooloalbumin kolmas julkaisu alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.