Timo Pieni Huijaus suuntaa astraalisiin ulottuvuuksiin Temper2:n kanssa

Samuli Vienola

Mutta mikä on TPH:n oman sooloprojektin tilanne?

Soolouraansa viime vuonna uudelleenkäynnistellyt Timo Pieni Huijaus on kuuden kuukauden hiljaiselon jälkeen taas äänessä uudella julkaisulla. Tällä kertaa kyseessä ei ole kuitenkaan artistin oma soolosingle vaan Temper2:n kappale, joka on julkaistu äskettäin toimintansa aloittaneen Havoc Entertainmentin kautta.

Kaksikon yhteistyönä syntynyt Polku tarjoaa vaihtoehtoista meditatiivista tunnelmaa, joka rullaa kuitenkin melko korkealla sykkeellä. Lyriikoillaan TPH jatkaa samoilla syväluotaavilla linjoilla kuin viimevuotisilla soolojulkaisuillaan.

Tekstit olivatkin syynä siihen miksi tuottaja-DJ päätti lähestyä biitillään nimenomaan ”Rähinän kahdeksatta veljestä”. Kappaleen hypnoottisesti groovaava biitti vaati hänen mielestään mukaan Mos Defin, Talib Kwelin ja Commonin hengenheimolaista.

– Kun tuotan biittejä, niin mulla on tosi selkeä ja vahva näkemys siitä millainen vokalisti mihinkin träkkiin osuu. Kun sitten tein tämän biitin, niin tiesin heti että tarvitsen jonkun sellaisen vokalistin joka pystyy menemään syviin ulottuvuuksiin. Olin sitten että ”no vittu kuka muu kuin Timo Pieni Huijaus”, Temper2 kertaa.

Polku on toinen singlelohkaisu Temper2:n tulevalta Black Heart/Musta Sydän -albumilta, joka julkaistaan todennäköisesti loppuvuodesta. Mutta miten on TPH:n pitkään odotetun kolmannen sooloalbumin laita?

– No levy on viel ihan vaiheessa. Tullu tehtyy paljon musaa, mut korona ja muut esteet on vähän pitkittäny prosessia. Älkää siis pidättäkö hengitystä, TPH toteaa.

Viisaita sanoja – etenkin jos tuntee TPH:n esikoislevyn historian. Rähinä-jäsenen uutta soolomateriaalia odotellessa kannattaa kuitenkin kuunnella Polku alta.