Kube julkaisi uuden singlen lähes valmiilta albumiltaan – tulossa myös Killah Mixtape

Kube muistuttaa kulttuurin ja genren eteen tehdystä pohjatyöstä.

Tila jossa rap-musiikki ja hiphop-kulttuuri ovat tällä hetkellä Suomessa ei ole tullut ilmaiseksi tai itsestään. Tästä alleviivaa tuoreella Tän takii -singlellään Kube, joka pystyy yhtenä harvoista suomirap-nimistä puhuttelemaan samanaikaisesti sekä varttuneempaa että nuorempaa yleisöä.

Kappaleella vantaalaisartisti kertoo niistä uhrauksista ja kokemuksista joita nykypisteeseen pääseminen vaati. Tuotannollisesti se on varsin perinteinen samplepohjainen hiphop-biitti, joka hyödyntää Exile Onen vuoden 1975 funk/soul-klassikkoa You’ve Lost the Battle. 

Radiokanava SuomiRäpin Ville Tanskaselle antamassaan haastattelussa Kube kertoo tulevan albuminsa olevan viimeisiä nauhoituksia vaille valmis. Yksityiskohtiin artisti ei mene, mutta levyllä tullaan kuulemaan perinteisiä viboja, chillimpiä biisejä, orgaanisia rumpuja sekä hiukan trap-soundia ja ”ujosti” autotunea.

Lisäksi haastattelusta ilmenee että Kuben perustaman Killah Recordsin kehittäminen etenee ja levy-yhtiön oman studion rakennusurakka on jo loppusuoralla. Labelilla on tekeillä koko artistirosterin panoksella toteutettu mixtape, mutta ennen sitä tiedossa on uusi single ainakin 65ugelta jolla Kubekin on mukana.

Kuuntele Tän takii alta. Kappale on Kuben itsensä tuottama.