Tampereen Rap-Akatemia aloittaa uuden rap-musiikin koulutuslinjan, joka käynnistyy Tampereella

Tampereen Rap-Akatemia eli Matti Kemi (vas.), Pyry Jaala, Tero Virtanen, Ville-Veikko Kuusimäki ja Niko Torvinen.

Opetuksesta vastaa viidestä ammattilaisesta koostuva työryhmä, joista osa on varmasti monelle jo ennestään tuttuja.

Tampereen Rap-Akatemia käynnistää uuden, rap-musiikkiin keskittyvän koulutuslinjan Tampereella tammikuussa 2024. Uusi koulutusmahdollisuus avaa ovet rap-musiikin maailmaan ja tarjoaa innokkaille harrastajille mahdollisuuden vahvistaa taitojaan sekä tavoitella omaa taiteilijanuraa. Koulutus järjestetään Voionmaan koulutuskeskuksessa, joka sijaitsee Tampereen keskustassa, ja se kestää ensimmäisenä lukukautena yhden lukukausijakson verran.

Koulutuslinjan keskeisiin sisältöihin kuuluvat biittien luominen, sanoitusten kirjoittaminen, oman musiikin äänittäminen ja esittäminen sekä DJ-työskentelyn perusteet. Opiskelijat saavat mahdollisuuden yhdistää teoriatiedon käytännön taitoihin osallistumalla sekä yhteisiin että henkilökohtaisiin projekteihin. Tämä ainutlaatuinen kokemus tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää luovia taitojaan ja viedä musiikkiharrastuksensa ammattimaisemmalle tasolle.

Koulutuksen opetuksesta vastaa asiantuntijakollektiivi, johon kuuluvat Tampereen Rap-Akatemian omat asiantuntijat sekä monipuoliset vieraat. Tämä takaa opiskelijoille laajan ja monipuolisen näkökulman rap-musiikkiin ja sen eri osa-alueisiin.

Tampereen Rap-Akatemian työryhmä koostuu viidestä alan ammattilaisesta, joita yhdistävät pitkäaikainen kokemus ja intohimo rap-musiikkiin. Tiimiin kuuluvat Pyry Jaala (Are), Ville-Veikko Kuusimäki (6mäki), Matti Kemi (Megamasa), Tero Virtanen (DJ Massimo) ja Niko Torvinen.

Koulutukseen hakeminen on jo käynnissä, ja hakemukset otetaan vastaan Voionmaan koulutuskeskuksen verkkosivujen kautta. Pääsyvaatimuksina kurssille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaa kohtaan – aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.