Kosmiset Liskot julkaisivat uuden Ryönägeddon-albumin Tampereen räppilegendojen voimin

Kosmiset Liskot poseeraamassa kaatopaikalla.
Ryönägeddon on vastaisku kaikelle sliipatulle spedeilylle.
Aleksi Salonen

Kosmiset Liskot julkaisivat Ryönägeddon-albumin, joka kokoaa yhteen Tampereen kaupungin legendaarisimmat rap-tekijät ja tarjoaa vastaiskun pintaliidolle, tuoden esiin aidon ja ryönäisen elämänmenon.

Tamperelainen räppiyhtye Kosmiset Liskot on julkaissut ensimmäisen täyspitkän albuminsa nimeltä Ryönägeddon perjantaina 14. kesäkuuta. Albumi kerää yhteen useita merkittäviä Tampereella vaikuttavia rap-artisteja, kuten legendaarisen Petri Nygårdin, rollofunkin Mansen suurlähettilään Hannibalin sekä monitaiturit Tykopaatin ja 6mäen. Levyn tuotannosta vastaavat suomiräpin pioneerit Tiedemies, Sere, Jontee, Edu sekä yhtyeen oma Kaartis. Julkaisijana toimii Jahti Records.

Viime elokuussa yhtye julkaisi Ryönägeddon-singlensä ja nyt pöydällä lepää kokopitkä pläjäys.

– Ryönägeddon on vastaisku kekkeruusiräppäreiden pintaliidolle, jotka tuo esiin pelkkiä kiiltokuvia itsestään ja joilla on rooli päällä. Me ei jakseta esittää mitään ja sliipatun spedeilyn sijaan fiilistellään aitoa ryönäistä elämää. Ryönägeddon on tulevaisuus!, Kosmiset Liskot julistavat.

Vierailijoiden tähtikaarti

Kosmiset Liskot ovat erityisen kiitollisia kaikille vierailijoille ja tuottajille, jotka lähtivät mukaan projektiin.

– Kaikki ketä pyydettiin, lähti levylle ja toimitti parastaan, yhtye kertoo.

He mainitsevat erityisesti Tiedemiehen panoksen.

– Mietittiin mitkä ois siisteimpiä juttuja tähän projektiin ja heti kärkeen tuli idea et jos saatais yks Tiedemiehen biitti. Pistettiin koodia ja niinhän siinä kävi että mies tuli käymään studiolla MPC kainalossa. Kuunneltiin kolmisen tuntia priimabiittejä joita tuli vaa liukuhihnalta. Lopulta kolme bängeriä pääty levylle. Hullu äijä, ilo ja kunnia!

Petri Nygårdin osallistuminen sai alkunsa Tamperelainen-biisisarjan ja Mist sä tuut? -dokumentin innoittamana.

– Levyn miksaus oli loppusuoralla, mutta Petri vielä toimitti versensä, joka oli täydellinen loppusylkäsy tähän keittoon.

Tuotannon taustat ja tarinat

Seren panos projektiin syntyi, kun yhtye kuunteli hänen Toinen poski -remixejä.

– Aateltiin että oiskohan sieltä mahku saada joku havaijipaidan höysteinen kesäbängeri. Serellä olikin takataskussaan jotain vielä parempaa ja lopputulos oli jotain ihan muuta mitä suomirapissa on totuttu kuulemaan.

Hannibal on ollut yhtyeen tukena alusta asti, ja hänen osallistumisensa oli yhtyeelle tärkeää.

– Hannibal haluttiin mukaan koska se on ollu tukena siitä asti kun törmäs meidän livevetoon somessa ennen kun oltiin julkaistu ensimmäistäkään biisiä. Big up!, Kosmiset Liskot kertovat.

Anna rytmin viedä ja nauti aidosta elämänmenosta ilman kiiltokuvia Ryönägeddonin tahdissa.