Kosmiset Liskot tarjoavat uudella singlellään rohkeaa ja kriittistä näkemystä nykypäivän musiikkimaailmaan

Kosmiset Liskot eli Kaartis (vas.), CaliLeo ja Lil'E.
Aleksi Salonen

Tuore kappale sai vahvistusta kahdelta muultakin tamperelaiselta tekijältä.

Tampereen musiikkikenttä saa jälleen uuden raikkaan tuulahduksen, kun paikallinen räppiyhtye Kosmiset Liskot julkaisi odotetun uuden biisinsä. Jahti Recordsin kautta ilmestynyt Ryönägeddon-single näki päivänvalon perjantaina 25. elokuuta yhdessä musiikkivideon kanssa, tarjoten kuuntelijoilleen tujun annoksen energistä räppiä.

Kosmiset Liskot teki debyyttinsä musiikkikartalle loppuvuodesta 2021 julkaistessaan Terraario EP:n. Nyt ryhmä on valmiina astumaan seuraavalle tasolle tuoreella sinkullaan. Kolmen räppärin, CaliLeon, Kaartiksen ja Lil’E:n, muodostama yhtye tuo kuulijoilleen rohkeaa ja kiillottamatonta musiikkia, joka kritisoi nykypäivän pinnallisuutta ja kiiltokuvakulttuuria.

Single on saanut voimaa myös yhteistyöstä muiden tamperelaisten musiikintekijöiden kanssa. Biitin kappaleeseen on luonut muun muassa jo vuosituhannen alussa vaikuttaneesta Flegmaatikot-yhtyeestä tunnettu Tiedemies, ja skrätsien takana on Tampereen klubiskenestä tuttu DJ Icey-E.

Kosmiset Liskot tunnetaan myös osana tanssiskenen eturintamalla olleesta Cosmic Lizard Squad -breikki-crewista, joka perustettiin jo vuonna 2009. Yhtyeestä Kaartis on kulkenut sooloartistin polkua ja Lil’E on ollut osana MdB-yhtyettä, kun taas CaliLeo on viihtynyt freestyle-räpin parissa.

Terraario EP oli yhtyeen ensimmäinen suurempi julkaisu, ja se jätti oman jälkensä Tampereen musiikkikenttään. Nyt tuoreen singlen myötä yhtye on valmis rikkomaan uusia rajoja.

Alta voit katsoa kappaleen musiikkivideon, jonka on tehnyt Aleksi ja Tuomas Salonen.