Takapenkiltä samalle raidalle UnoTheActivistin kanssa – kuka on Backseat Baby?

Tulokasartistin aiempiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat esimerkiksi FETTI ja NCO.

Mikäli nimi Backseat Baby ei sano mitään, niin nyt on hyvä hetki tutustua turkulaislähtöiseen artistitulokkaaseen. 24-vuotias helsinkiläinen on tehnyt jo muutaman vuoden omaa soolomateriaalia, ja uusimmalle julkaisulleen hän on saanut mukaan itse UnoTheActivistin.

Nuorempana rumpuja eri bändeissä soittanut Backseat Baby vaihtoi rumpukapulat biittien tekemiseen vuosien 2016-2017 kultaisina SoundCloud-aikoina. Tuolloin hän tuotti muun muassa turkulaisen Mauno Gang -kollektiivin jäseniä, mutta ensimmäiset omat kappaleet saivat alkunsa kokeilumielessä vasta vuoden 2019 lopulla.

Taidemuseossa työskentelevä Backseat Baby kuvailee itseään enemmän taiteilijaksi kuin musiikintekijäksi, sillä hän on aina ollut halukas tuomaan oman visionsa erilaisiin projekteihin. Mutta mistä astrologiasta kiinnostunut ja sen avulla maailmaa sekä laajemmin universumia hahmottava taiteilija on ottanut artistinimensä?

– Olen melkein aina auton takapenkillä. En itse pysty ajamaan terveydentilani takia, ja yleisesti näytin aiemmin vauvalta ollessani usein nuorempi kuin ne ihmiset joiden kanssa vietin aikaa. Ääneni kuulosti myös erityisen kimeältä ja halusin tehdä siitä oman jutun, Backseat Baby avaa.

Backseat Baby kertoo olevansa aina avoin tutustumaan ihmisiin. Siksi tulokas päättikin laittaa viestiä itseään inspiroineelle Unolle, jota hän pitää yhtenä merkittävimmistä tekijöistä koko Atlanta-skenessä.

– Juttelimme musiikista ja laitoin pätkän biisistä, jota olin tekemässä. Hänestä se oli hyvä ja hän ehdotti, että voisi olla siinä mukana.

Vaikka Backseat Baby on itsekin tuottaja, kuullaan kappaleella tällä kertaa Leaneezyn tuotantoa. Lopputulos kantaa nimeä Ooo.

– Se käsittelee sitä kun ”kukaan ei pysty käveleen sun kengissä” saatika tietämään mitä käyt läpi. Kun huomaat että jotkut puhuu paljon, mutta ei tee ja miten moni ihminen muuttuu kun sulla on jotain mistä ne voi hyötyä. ”Came from the hell, where the fuck was you?”

Backseat Babyn mukaan yhteistyökappale on ainoastaan yksittäisjulkaisu. Isompia kokonaisuuksia on kuitenkin lupa odottaa myöhemmin.

– Tällä hetkellä kaikki kuviot on vielä avoinna ja toivon, että tämä alku johtaa isompiin. Albumi on työn alla, seuraavaksi haluaisin tehdä visuaaleja ja tietty odottelen kovasti että pääsisi esiintymään!