Uuden singlen julkaissut Tuomas Kauhanen jatkaa yhä kauemmas epämukavuusalueelle

Henry Salmi

Kappaleella fiittaa Jenna Alexa.

Tuomas Kauhanen kulkee tällä hetkellä musiikillisesti kahta toisistaan selkeästi poikkeavaa polkua. Paluun tehneen Näkökulman julkaisulla Kauhanen muistuttelee MC-skillsseistään, kun taas tuoreella soolomateriaalilla artisti luottaa toisenlaiseen ilmaisumuotoon.

Kuten jo maaliskuussa ilmestynyt edellinen single Paholainen antoi ymmärtää, on Kauhanen keskittynyt viime aikoina enemmän laulamiseen. Mistään kertaluontoisesta kokeilusta ei ollut siis kyse, sillä sama linja jatkuu Tähdet-singlellä.

– Oon mä aina tykännyt laulaa. En oo vaan ollu ikinä kovin hyvä siinä. Mutta tuossa joitakin vuosia sitten mulla oli paljon ongelmia mun äänen kanssa ja aloin käymään foniatrin suosituksesta laulutunneilla jotta oppisin huoltamaan mun ääntä. Siinä on pikkuhiljaa skillit kehittynyt. En mä edelleenkään koe että voisin tituleerata itseäni oikeesti laulajaksi, mut mun soundi sopii hyvin tietynlaisiin biiseihin ja haluun kehittyä laulajana. Mä oon aina oppinut tekemällä, Kauhanen avaa.

Uusimmalla julkaisullaan Kauhanen pysyttelee poissa mukavuusalueeltaan, sillä Tähdet on puhdasoppinen balladi. Kauhasen mukaan biisin tekoprosessi ”oli ja ei ollut” normaalia haasteellisempi.

– Mä lähdin tekemään tätä biisiä niin että olisin eka tarjonnut sitä jollekin toiselle artistille mutta se tuntui kuitenkin sitten liikaa omalta biisiltä, niin en halunnutkaan luopua siitä. Oon nyt pandemian myötä ollut siinä mielessä hyvässä tilanteessa että on ollut aikaa olla studiolla ja sovittiin Mige el Magicon kanssa että jos ei mulla oo mitään teemaa tai idistä kun mennään studioon niin tehdään jotain mitä en oo vielä tehnyt.

Tekemättömien asioiden listalta puuttui duettoballadi. Pariksi siihen Kauhanen kysyi Sonylle sainattua Jenna Alexaa, jota on aiemmin kuultu laulaja-lauluntekijän omien julkaisujen ohella esimerkiksi Junon kappaleilla.

– Mä tykkään Jennan soundista ihan älyttömästi. Ei siinä oikeestaan ollu muuta kriteeriä. Hän tosin paljastui myös todella siistiksi tyypiksi.

Tähdet on osa Kauhasen tulevaa albumia, joka on tarkoitus saada kesän aikana valmiiksi ja julkaista syksyllä. Kauhanen kertoo aloittaneensa levyn kirjoittamisen toivuttuaan pitkästä masennusjaksosta ja erosta, mikä kuuluu materiaalissa.

– Mä kasvoin aikana jolloin miehen kuului olla kova ja hiphop-kulttuurin kasvattina se vielä korostui. Tästä syntyi ajatus että jos jättäis sen kovuuden pois ja sen sijaan tois enemmän herkkää puolta esille.

Kuuntele Tähdet alta. Kappaleen ovat tuottaneet Samson ja Mige el Magico.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.