Mikael Laurent ja NCO yhdistävät voimansa uudella Downtown-singlellä

NCO istuu aidan päällä ja Mikael Laurent portaikossa.
Mikael Laurent ja NCO ystävystyivät tenniksen kautta.
Nooa Kervinen

Nouseva artisti Mikael Laurent julkaisi uuden singlensä Downtown perjantaina, 28. kesäkuuta. Tuoreella julkaisulla vierailee myös tunnettu suomalainen artisti NCO.

Tunnettu biisin kirjoittaja ja artisti, joka on saanut tunnustusta myös YleX Nosteessa, Mikael Laurent, julkaisi perjantaina uuden singlensä Downtown. Biisi on neljäs single hänen tulevalta debyyttialbumiltaan. Singlellä on mukana myös artisti NCO, joka on tehnyt yhteistyötä artistien kanssa, kuten Ibe, JVG, Kube ja Pyhimys.

Downtown sekoittaa keskieurooppalaista klubi-soundia ja melodista räppiä, luoden kuuntelijalle elämyksen loputtomasta kesäyöstä kaupungin vilinässä. Kappaleen tuotannosta vastaavat Eetigood ja Mikael Laurent itse.

Yhteistyön taustalla sattuma ja ystävyys

Mikael Laurent kertoo fiilistelleensä NCO:n musiikkia jo pitkään, erityisesti hänen kappaletta Kotibileet. Ystävyys NCO:n kanssa sai alkunsa puolestaan tenniksen kautta, ja sen jälkeen kaksikko on työskennellyt musiikin parissa useita kertoja.

– Mahtavaa, että saatiin vihdoinkin biisi ihan ulos asti! Halusin tehdä loppuillan kesäbiisin, joka taltioi fiiliksen yöttömän kesäyön bileistä, Mikael kertoo.

Mikaelin tavoitteena oli vangita biisiin se hetki, kun haluat vain jatkaa iltaa, kääntää seuraavan kortin ja nähdä, mihin yö vie. Saksalaisen musiikin vaikutteet kuuluvat myös hänen uudessa julkaisussaan, joka artistin mukaan täydentää tunnelman.

Live Nation ja Laundry Music Company tukemassa uraa

Vuoden alussa Mikael Laurent solmi keikkamyyntisopimuksen Live Nationin kanssa, joka tulee jatkossa edustamaan ja kehittämään artistin live-esiintymisiä. Aiemmin omakustanteena musiikkia julkaissut Mikael aloitti myös yhteistyön Laundry Music Companyn kanssa vuoden 2023 alussa. Lokakuussa Mikael julkaisi lämpimästi vastaanotetun Helsingis on tulva EP:n, jonka nimikkosingle debytoi Suomen Spotifyn Top 50 -listalle.

Monipuolinen artisti ja musiikintekijä

Mikael Laurentin musiikki yhdistää melankolissävytteistä rap-musiikkia ja melodista räppiä monipuolisilla, genrerajoja rikkovilla tuotannoilla. Mikael on entuudestaan tehnyt yhteistyötä useiden suomalaisten artistien kanssa, kuten Aaro630, Tupe, Jaakko Kulta, Safira ja Nelma U.

Nuoren artistin ura on nousujohteinen ja hänen uusi single vain vahvistaa hänen asemaansa suomalaisen musiikin kentällä. Kappale on täydellinen lisä kesän soittolistalle ja vie kuuntelijat mukanaan yöttömän yön juhlatunnelmaan.

Voit kuunnella tuoreen julkaisun alta.