Suomihiphopin ikuisuusprojekti ilmestyi – Konala Cartellissa vaikuttaneen konkariartistin odotettu debyyttilevy julkaistiin

Heinone poseeraa mustaa taustaa vasten katsoen sivuun
Heinone on aiemmin vaikuttanut muun muassa Konala Cartellissa ja Joustava Moraali -duossa.

Oululaislähtöinen rap-artisti ja suomalaisen hiphopin konkari Heinone julkaisi vihdoin kauan odotetun sooloalbuminsa. Konala Cartellista ja Joustava Moraali -duosta tuttu Heinone avaa levyllä henkilökohtaisia kokemuksiaan sydänsuruista ja elämänsä synkimmistä hetkistä.

Viime viikolla suomihiphopin ystävät saivat odotetun yllätyksen, kun oululaislähtöinen rap-artisti Heinone julkaisi sooloprojektinsa Tuukka hyvin, kaikki hyvin. Konala Cartellin ja Joustava Moraali -duon jäsenenä tunnettu veteraani on aiemmin käyttänyt taiteilijanimiä Tunkio ja Tunk Yayo.

Heinone on kasvanut 90-luvun New Yorkin rap-skenessä, jonka vaikutukset näkyvät hänen musiikissaan vahvoina iskulinjoina, sanaleikkeinä, multiriimeinä ja boom bap -henkisenä soundina. Hänen ensimmäinen sooloprojektinsa oli alun perin määrä julkaista jo huhtikuussa 2004, mutta monien syiden vuoksi sen valmistuminen venyi kahdella vuosikymmenellä.

– Mulle on kuittailtu 20 vuotta siitä mixtapesta. Mut olin jo oikeastaan lopettanut musiikin tekemisen, kun sitten yhden eron jälkeen piti ruveta purkamaan ajatuksia ja se teksti ei vaan loppunut. Lopulta sit rupesin kyselee Ipalta ja Visvalta biittejä. Mängi tuli siihen vielä mukaan ja äänitti mun kanssa koko levyn yhtä biisiä lukuun ottamatta. Kaikki biisit on varmaan äänitetty useampaan biittiin ja tekstit on hakenut muotoaan, Heinone kertoo.

Levyn teemat ja tulevat suunnitelmat

Uusi soololevy on hyvin henkilökohtainen kokonaisuus, jossa Heinone käsittelee synkimpiä päiviään ja elämänsä vaikeita hetkiä. Hän kuvailee levyn olevan ajankuva siitä, kun sydänsuruista ja päihdeongelmista selviytyminen oli vielä kesken.

– Oli jännä räpätä masentuneen ja orastavasti päihdeongelmaisen miehen maailmassa, kun siinä vaiheessa ne ongelmat oli jo takana päin. Mut lopulta saatiin paketti valmiiksi ja oon siihen kyllä todella tyytyväinen. Se kuvaa ainakin mulle hyvin ne kelat ja tunteet, joita mä silloin kävin läpi.

Levyn keskeinen kappale on Unohtanut unohtaa sut, joka on eräänlainen anteeksipyyntö ex-kumppanille. Biisi oli aluksi lähellä jäädä tekemättä, mutta siitä on sittemmin tullut yksi artistin suosikkikappaleista.

Debyyttilevy on nyt saatavilla suoratoistopalveluissa, ja myöhemmin siitä julkaistaan rajoitettu vinyyliversio, jonka kansitaide on tehty Pen & Pixel -tyyliin. Vinyyliversion tuottaa kotimainen Royal Mint Records, joka tunnetaan pienistä käsin kaiverretuista vinyylipainoksistaan.

– Oma vinyyli on varmasti jokaisen mun ikäpolven MC:n unelma. Taloudellisestihan siinä ei ole mitään järkeä ja todennäköisesti otan tässä takkiin. Mutta pakko se oli painaa 50 kappaleen erä. On tulossa spessuvinyyli. En viiti paljastaa, mutta siinä on kaikkea pikkujännää.

Levyn tiimoilta tullaan julkaisemaan myös merchiä, kuten t-paitoja, useissa pienissä dropeissa.

– Koitetaan pitää merchin kanssa hauskaa niinku kansien kanssa ja elämässä muutenkin. Kannattaa seurata mua somessa, niin saa tiedon ekana. Ensimmäinen paitadroppi meni kuumille kiville, joten nopeet syö hitaat.

Merchiä voi ostaa myös tulevilta keikoilta, joita Heinone aikoo heittää niin paljon kuin mahdollista. Hän on jo valmistelemassa uusia biisejä ja toivoo pääsevänsä esiintymään mahdollisimman usein.

– Keikat on se syy, miksi mä julkaisen musiikkia. Aina kokenut olevani enemmän MC, ku räppäri. En oikeastaan edes tykkää studiotyöskentelystä, mut keikkoja mä vetäisin vaikka ilmaiseksi. Toivottavasti pääsen tekemään mahdollisimman paljon keikkoja. Vaikka numerot ei ehkä oo ihan headliner levelillä, niin mä vedän kyl takuuvarmasti hyvän shown. Kysy ihan keneltä vaan!