”Biisi saa mut nostalgiatripeille muistelemaan, kuinka helvetin outoja sekopäitä mun frendit on”, sanoo ystäviään ihaileva Monako

Monako ihmisjoukon keskellä
Ystävyys ja kesä ovat parasta, sanoo Monako.
Vihtori Valkama

Monakolla on menossa country season.

Mouhouksesta tuttu Monako julkaisi perjantaina 28. kesäkuuta myönteisellä energialla väritetyn singlen nimeltä Kaikki mun kaverit. Kullanarvoisia ystävyyksiä kunnioittava biisi on Heviteemun tuottama, ja se ilmestyi Etenee-levymerkin kautta. Kyseessä on Monakon neljäs soolokappale, ja se eroaa olennaisesti edellisestä, toukokuussa julkaistusta syvästi henkilökohtaisesta Ihmemies-kappaleesta.

Ihmemiehessä Monako asetti itsensä haavoittuvaan asemaan käsitellessään avoimesti rankkoja ja kipeitä teemoja. Vaikka Kaikki mun kaverit on silkkaa helposti sulateltavaa aurinkoa ja juhlaa, on Monako jälleen jonkin poikkeuksellisen äärellä. Akustisesta versiosta alkunsa saaneen singlen soundiksi on nimittäin valikoitunut kaikista mahdollisista tyylilajeista country.

”Olin aluksi että mitä vittua me ollaan tekemässä, mut tästä tuli ihan hiton maukas! Country höllii!!” Monako kirjoittaa biisin saatesanoissa. ”Oon tyyppi joka ei ikinä tanssi, mutta pompin ja tanssin ympäri studioo kun me tehtiin tätä.”

Kappaleessa rakkaus ystäviin välittyy erityisesti kohdissa, joissa kiintymys tulee ilmaistuksi keskinäisen hölmöilyn ja pelleilyn arvostamisen kautta.

”Tää biisi saa mut nostalgiatripeille muistelee kuin helvetin outoja sekopäitä mun frendit on”, Monako sanoo. ”Ja niitä yön viimeisen tunnin oudoimpia legendoja mitä on syntynyt. Ystävyys on parasta! Ja kesä! Ystävien kanssa kesällä hörhöilystä syntyy parhaat muistot, tää on omistettu niille!”

Biisin tarkoitus on myös korostaa sitä, ettei elämää kannata ottaa liian tosissaan. Ystävyyden yksi tärkeimmistä puolista lieneekin se, että syvien keskustelujen tai ajantajun unohtamaan saavan sekoilun seurauksena velvollisuuksien arkinen paino katoaa täysin. Kuten Monako sanoo:

”Riittää että on ystävät ympärillä, niin elämä on ihan helvetin nättiä.”

Biisin musiikkivideo syntyi siten, että Monako huijasi kaverinsa dokailemaan, tyrkkäsi heille videokameran käteen ja kysyi, voisivatko he samalla ”vähän” kuvata häntä. Vihtori Valkaman editoiman lopputuloksen voit katsoa alta.