Aztra tuo Impalallaan rentoutta kesään – tulevalla albumilla on kaksi biittiä Sacramentosta

Onni Järvi

”En oo lit, oon faija.”

Kesä on täällä, ja viimeistään nyt koomastakin heränneet voivat havaita sen katsomatta edes ikkunasta ulos. Mitä muuta voi odottaa, kun Aztra rullaa vintagemallisella Chevroletillään ääniaaltoja pitkin tonteille?

Lappeenrantalaislähtöisen Aztran tuore single Impala jatkaa samalla kaistalla kuin artistin viimevuotinen ALLU-albumi. Tälle kesälle onkin tiedossa jälleen uusi pitkäsoitto.

– Uuden levyn nimeksi tuli DNA, koska huomasin, että useemmassa biisissä mainitsen oman jälkikasvun. Impala-biisissä aiheeseen poraudutaan vähän syvemmin ja pohditaan faijana olemista sekä sitä minkälaisia mielikuvia itselläni liittyy isän rooliin, Aztra sanoo.

– Idea biisiin tuli isäni heittämästä faijavitsistä ja vanhasta valokuvasta, jossa isäni bostaa Impalan kanssa. Biisin soundiin on myös yritetty saada sellasta kasarifaijan fiilistä, artisti jatkaa.

Yleisesti levyyn on haettu vaikutteita tämän hetken Sacramento-räpistä. Lisäksi kokonaisuudella on pari ehtaa Sacramento-biittiä.

– Niistä vastaa yhdysvaltalainen ZayOnTheBeat, joka on tuottanut muun muassa edesmenneen Bris-nimisen räppärin biisin Pandhahdling. Myös Eevil Stöön hovituottaja Pehmee Goo vierailee levyllä yhden biisin verran.

– Levyllä sanoituksissa meininki on aika kevyttä ja huumorilla veistettyä damia läppää. Huvitti tehdä rennompaa musaa, koska yhteiskunnassa fiilis on ollut synkkä.

Kuuntele Impala alta. Katakombi Records julkaisee Aztran DNA-albumin perjantaina 2. heinäkuuta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.