Taitava kokonaisuus kipupisteistä – NCO räppää omien näkökulmien ja mieleenpainuvien soundien yhdistelmällä

Julius Konttinen

Skorpionin artistin albumilla käsitellään monelle samaistuttavia asioita.

Turusta kotoisin oleva, Mauno Gang -kollektiivista tuttu artisti NCO, julkaisi viime viikolla albuminsa Addikti. Kokonaisuutena uudella albumillaan artisti kietoo taitavasti sanomansa omiin näkökulmiinsa ja mieleenpainuviin soundeihin.

– Addiktiot on asioita mitä pohdin usein. Moneen asiaan voi olla koukussa. Oli se sitten uratavoitteet, (anti)sosiaalinen media, sipsien syöminen, päihteet tai hyväksyntä, jotain aina tarvii lisää. Maanantaina puolestaan ollaan sitten lopettamassa kaikki paheet ja menossa lenkille. ”Addikti” on sykli. Kun viimeinen biisi loppuu, ensimmäinen voi taas alkaa, NCO kertoo.

Albumilla on mukana myös aiemmin julkaistu korvamadoksi muodostuva biisi Lisää, joka pitää kuuntelijan otteessaan koko kappaleen lävitse.

– Lisää on kiihkeä kertomus nuoren miehen tempoilusta menestyspaineiden ristitulessa, kerrotaan Skorpionin tiedotteessa.

Kappaleessa räppäri yhdistää tekemisessään vaistomaisesti hip-hopin globaalia sekä kotimaista perinnettä tuoden vaikutteensa tämän hetken moderniin polttopisteeseen.

Albumin modernisti mutta lämpimästi iskevän, kunnianhimoisen tuotannon takaa löytyy myös aiemmassa singlessä mukana ollut Ruusut-yhtyeestä tuttu Miikka Koivisto. Koiviston lisäksi mukana teossa olivat nouseva kansainvälinen tuottaja-kirjoittaja Niko Mansikka-aho, muun muassa Louie Bluen kanssa yhteistyöstä tuttu Pepe Jean Jr. sekä uuden polven miksaus-visionääri Alexander Clifford.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.