Punaisia mattoja ja haavemaailmoja – Aku droppasi kolmannen albuminsa

Artisti julkaisi kolmannen albuminsa omalla synttäriviikollansa.

Vuodesta 2018 asti musiikkia julkaissut Aku julkaisi viime perjantaina kolmannen albuminsa. Kokonaisuutta Killah Recordsille ja Universal Musicille sainattu räppäri-tuottaja kuvailee haaveilun täyteisesti.

– Haaveilualbumihan tää on. Kaikki alkoi sillon ku isoimmat koronasulut alko. Mun piti olla Thaimaassa kaks viikkoo ja samana vuonna myös Kreikas viikko. Harmitti tottakai  et kaks kivaa reissuu peruuntu, etenki kun en oo vielä ikinä päässyt silleen kunnolla matkustelemaan. Täl albumilla tavallaan lähdin sit haavematkustaa maailman toiselle puolelle, ja uudelle mantereelle ajelehtiminen alkaa jo ensimmäisellä Santa Maria-kappaleella, hän kertoo.

Albumin nimikkokappale Unohdetaan Hollywood oli ollut artistin työpöydällä jo hyvän aikaa ennen julkaisua.

– Tehtiin biisin demo jo puoltoista vuotta sitten. Sillon kun tein sen, nii se kuulosti siltä että se olisi albumin vika biisi. Aloin miettii konseptii sen ympärille.

Kokonaisuudella poraudutaan punaisten mattojen ja kameroiden vilskeen lisäksi pohdintaan, mikä on oikeasti tärkeää artistin omassa arvomaailmassa.

– Tavallaan kun ollaan tolla mielikuvitusreissulla ja lauletaan punasista matoista ja kameroista, niin kun mennään albumilla eteenpäin huomataankin, että moni asia puuttuu mitä kotona tavallaa ois ollukin, hän kuvailee.

Kehittynyttä tuotantoa ja tarinallisesti jatkoa edelliseen

Tuotannollisesti lahtelaisartisti kertoo projektin olevan saman tyyppistä, mutta astetta parempaa.

– Albumilla on mun itseni lisäksi kolme tuottajaa. Kaikki tuotannot on mun alottamia, mut sitten ne on jakautunu vähän silleen että kenen vahvuuksiin ne menee ja ollaan katsottu että kuka  on sit tehnyt minkäkin loppuun. Yli vuodessa mun oma tuottajasoundi on myös mielestäni mennyt hyvin eteenpäin, hän toteaa hymyillen.

Juuri vuosia täyttänyt 27-vuotias Aku halusi levylle mukaan myös musiikillisesti useampaa genreä.

– Vaikka tää on jatkoa edelliselle levylle ja teema on sama, niin mukana on myös rokimpaa punk-vibaa räpin lisäksi.

Myös visuaaliselta ilmeeltään artisti on halunnut jatkaa edellisestä eteenpäin.

– Albumien kansissa on myös sama ajatus. Aiemman albumin kannessa näkyy mut kitara selässä, ja sit tässä uudessa kuva on tavallaan käännetty toisinpäin ja katson kameraan takana häämöttävän Hollywood-kyltin kanssa. Tykkään aina, et projekteilla on ajatus ja mun mielstä tällekkin tehdyt visuaalit tuo sen haluamani sanoman selkeeksi. Koen kanssa, että jokasesta projektista oppii aina tekemään toimivampia ja toimivampia, etenkin kun löytää vielä ne oikeat ihmisetkin siihen ympärille, eli iso kiitos kaikille messissä olleille.

Suurin ero albumeiden välillä on Akun mukaan pompannut tiimi.

Kielletty Ruusu ja Rooope soittaa instrumentteja, joka tekee tästä musiikillisesti aiempaa elävämmän. Kielletty Ruusu on myös yhdellä biisillä laulamassa mukana.

Seuraavaksi Aku valmistautuu esiintymään Soundfesteillä.

– Keikka on lauantaina 11.6. Ootan jo innolla, hän toteaa.

Lähde haavematkalla Akun albumin parissa alta:

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.