Amerikan unelmia – Akun raikkaalla singlellä mukana Mouhouksen Valentin

Joonas Kukkonen

Sooloartistina kaksi albumia julkaissut Aku julkaisi tulevan albuminsa nimikkosinglen.

Killah Recordsille ja Universal Musicille kiinnitetty räppäri-tuottaja Aku julkaisi viime perjantaina tulevan albuminsa nimikkosinglen Amerikan Unelmaa. Kesäisellä kappaleella on mukana Mouhouksesta tuttu Valentin ja tuotannosta vastaa kotimainen artisti-tuottaja KIRO.

Aiempia singlelohkaisuita popimpi single enteilee Akun tulevaa albumia, joka julkaistaan perjantaina 27. toukokuuta. Levyltä on aiemmin julkaistu kappaleet Unohdetaan Hollywood, HIGH ja Niinku Dan.

– Tää biisi sai alkunsa kun kirjoittelin tekstejä Lahden satamassa viime kesän lopulla. Halusin tehdä biisin unelmista ja onnistuin siinä omasta mielestäni hyvin. Oon pitkään kuunnellut Mouhousta ja tykännyt heidän musiikista todella paljon. Kun saatiin biisin tuotantoa eteenpäin, ajattelin, että Valentin olisi kanssa sopiva tähän biisiin. Hienoa, että se onnistui, hän toteaa.

Lahdesta kotoisin oleva Aku on työstänyt omaa musiikkiaan yhteensä jo yli 10 vuoden ajan. Artisti kirjoittaa omat kappaleensa itse ja saa inspiraatiota biisien sanoituksiin omista vaikeista lähtökohdistaan sekä ympärillä tapahtuvista asioista, joihin hän pyrkii biiseillään vaikuttamaan. Musiikin tuotannosta Aku vastaa lähestulkoon kokonaan myös itse. Soundillisia vaikutteita hän on hakenut niin trapista, popista kuin vanhemmasta suomirockista. Artistin vahvuuksiin lukeutuvat myös live-esiintymiset, joita tahdittaa kolmihenkinen bändi.

Sooloartistina räppäri on julkaissut tähän mennessä kaksi albumia. Vuonna 2019 julkaistua Matkalla sinne -albumia tähditti muun muassa Brädi ja alkuvuodesta 2021 julkaistun Erilaisii aikuisii -albumin isoimmaksi biisiksi nousi Nyrkit niille, jolla vieraili vuorostaan Kube. Nyrkit niille -kappaleen seurauksena Aku kirjoitti levytyssopimuksen Killah Recordsin kanssa.